Vágólapra másolva!
A nagyfőnök, Dietrich Mateschitz tanácsadójával, Helmut Markóval ellentétben értékeli az ausztrál teljesítményét.

Évek óta állandó téma, hogy Mark Webbert valójában csak Sebastian Vettel másodhegedűsének tartják a Red Bullnál. Hiába tagadja a csapat, nem csupán a közvéleményben rögzült ez a kép, hanem maga Webber is számtalanszor kifejtette, hogy így éli meg a helyzetet.

A télen a nagyfőnök Dietrich Mateschitz jobbkeze, a Red Bullnál tanácsadóként dolgozó Helmut Marko is nyíltan elismerte, hogy Webbert nem tartja egyenrangúnak Vettellel, mert szerinte nem képes egy szezonon át kellően kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Mateschitz azonban most az ausztrál versenyző segítségére sietett, azt állítva, hogy idén ugyanúgy lesz esélye a világbajnoki címért harcolni, mint csapattársának.

"Teljesen meg vagyok győződve erről, biztosra veszem, hogy így is lesz" - nyilatkozta Mateschitz a Gazzetta dello Sportnak. "Mark erős és karizmatikus személyiség, mindemellett kivételes autóversenyző is."

"Az tény, hogy a harc mindig a csapaton belül kezdődik. Ez azt jelenti, hogy kemény, de barátságos munkakörnyezetben kell dolgozni, ami így is van rendjén."

Webber - aki tavaly csak 6., míg 2010-ben és 2011-ben 3. lett az egyéni összetettben, miközben Vettel mindhárom alkalommal megnyerte a vb-t - nemrég tárgyilagosan csak annyit jegyzett meg, hogy tudja: régóta nem szerepel Marko terveiben. Röviddel később azonban Mateschitzhez hasonlóan a Red Bull főnöke, Christian Horner is elhatárolódott Marko kijelentéseitől.

"Ha nem lennénk elégedettek Markkal, eleve nem is hosszabbítottuk volna meg a szerződését egy újabb évre" - mutatott rá. "Mindkét versenyzőnknek egyenlő esélyeket biztosítunk, aztán rajtuk múlik, a pályán hogyan teljesítenek."