Vágólapra másolva!
A Pirelli közzétette gumiválasztását a szezon első négy versenyére. A legpuhább abroncsok már Ausztráliában bemutatkoznak.

A Pirelli szerdán nyilvánosságra hozta, melyik gumikeverékek állnak a csapatok rendelkezésére a 2013-as idény első négy versenyhétvégéjén. Az olasz gumigyártó idén is négy száraz pályára való keverék - kemény, közepes, lágy, szuperlágy - közül választ ki kettőt minden nagydíjra.

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon idén először bevetik a leggyorsabb, szuperlágy abroncsokat, emellett pedig a közepes keveréket használhatják a versenyzők. Az idei szezontól narancssárga csíkkal ellátott kemény gumik az érdes felületű, forró malajziai pályán debütálnak, szintén a közepes abroncsok mellett. A Kínai Nagydíjra a lágy és a közepes, Banhreinbe pedig a lágy és a kemény gumikat viszi el a Pirelli. Az első négy futamon tehát négy különböző kombináció áll a csapatok rendelkezésére.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az istállók továbbra is minden hétvégén hat szettet kapnak a keményebb, ötöt pedig a lágyabb keverékű gumiból. A Pirelli a 2012-es szezonhoz képest módosította abroncsait, melyekkel várhatóan körülbelül fél másodperccel gyorsabb köridőket lehet majd elérni, de a kopás is nagyobbnak ígérkezik a lágyabb keverékek miatt.