Vágólapra másolva!
Úgy véli, "egész jól" viseli azt, hogy mercedeses csapattársa mostanában rendszeresen legyőzi őt nyers tempóban. Rosberg szerint a Mercedes versenytempója javult, de nem tudja, mire számíthat a monacói futamon.

Monacóban folytatódott a Mercedes időmérős dominanciája, a csapat Nico Rosberg-Lewis Hamilton sorrendben elfoglalta az első rajtsort a futamra, így immár zsinórban negyedszer lett övék a pole pozíció. Rosberg örül, hogy az előzés szempontjából a szezon egyik legnehezebb pályáján az élről várhatja a piros lámpák kialvását, de nem tudja megmondani, hogy a Mercedest ezúttal is utoléri-e a végzet az erőteljes gumikopás formájában, mint az előző versenyeken.

"Fontos lesz a rajt, hogy elsőként érjek az első kanyarhoz. Megvan az az előnyöm, hogy az élről indulok, utána pedig meglátjuk, hogyan alakul az események" - nyilatkozta. "Örülök az első rajtkockának, de Barcelonában (ahol szintén az élről indultam), kínlódtunk a futamon, és 70 másodperccel a győztes mögött értünk célba."

Rosberg eddig legyőzhetetlen Monacóban Forrás: AFP

"Tudjuk, hogy a versenytempó eddig a gyengeségeink közé tartozott. Az utolsó verseny óta sokat tanultunk, és elvileg a pálya is kedvez nekünk, azonban várnunk kell holnapig, hogy kiderüljön, ez elegendő lesz-e (a sikerhez)."

"Fejlődünk, de nehéz megérteni a gumikat, illetve a lehető legtöbbet kihozni belőlük. Lépésről lépésre javulunk, viszont még sok kérdőjel maradt."

Hamilton 91 ezredmásodperccel végzett csapattársa mögött. Abból a szempontból elégedett volt, hogy a kezdeti nehézségek után sikerült elkapnia a fonalat.

"Az edzéseket figyelembe véve rengeteget fejlődtem" - közölte Hamilton. "Egész hétvégén küszködtem az autóval. Monacóban ezt először éltem át 2005 óta (amikor az F3-mal járt itt - a szerk.). Minden évben elkaptam a fonalat, nem voltak problémáim."

"Nagyon elégedett vagyok a körömmel. Az első szektor nem lett annyira jó, de a másodikban és a harmadikban én voltam a leggyorsabb."

Egymás után ez volt a harmadik időmérő, amelyen az egy mért körön sokak által leggyorsabbnak tartott Hamilton kikapott Rosbergtől. A brit elismeri, hogy ez fura érzés neki, de meg tud birkózni vele.

"Ez új helyzet számomra, de úgy tűnik, egész jól viselem. Korábban jó tempót tudtam menni a csapattársaimhoz viszonyítva, és egyértelműen ez a legrosszabb szezonom ezen a téren" - mondta. "Mielőbb rendet kell raknom, hogy a maximumot tudjam kihozni az autómból. A következő versenyeken remélhetőleg sikerül megmutatnom a valós tempómat."

Egyszer már előfordult, hogy Hamilton zsinórban három időmérőn kikapott a csapattársától: a McLaren színeiben 2010 elején Buttontól. Abban azonban a szeszélyes időjárás is közrejátszott.