Vágólapra másolva!
A spanyol szerint a Ferrari erőn felül teljesített az idei évben, ezért lehet még matematikai esélyük a bajnoki címre. Szuzukában jobb versenytempóra számít.

A pontverseny második helyén álló Fernando Alonso szerint „csoda”, hogy öt futammal a 2013-as idény vége előtt matematikailag még mindig van esélye a világbajnoki címre. Noha Sebastian Vettel már a következő versenyen bezsebelheti pályafutása negyedik trófeáját, a spanyol így is hihetetlennek tartja, hogy ő a címvédő legközelebbi üldözője.

„Ha valaki ma kezdi el követni az F1-et, biztosan nem hinné el - sőt csodának tartaná -, hogy a kék sisakos versenyző a piros autóban még mindig harcban áll a világbajnoki címért, és második a tabellán” – idézi Alonsót az Autosport. „Az eddigi 15 (valójában 14 – a szerk.) versenyen csodát tettünk, és ezt hátralévő öt hétvégén megpróbáljuk életben tartani.”

Alonso a dobogót célozza meg a hátralévő versenyeken Forrás: AFP

A Ferrari a biztató idénykezdet és két tavaszi futamgyőzelem után egyre távolabb került a Red Bulltól, s bár Alonsónak a nagydíjak többségén sikerült dobogós helyen célba érnie, Koreában már csak a 6. helyre volt elég a tempója. A spanyol szerint a Ferrari a jeongami futam előtt megrendezett versenyeken is „túltejesített”, ezért tudott zsinórban háromszor a második helyen végezni.

„Az autónk csak a harmadik, negyedik vagy ötödik helyre lett volna elég” – jelentette ki. „Három kisebb csoda után Koreában rosszabb hétvégét fogtunk ki. Szerintem a következő futamokon egy köztes eredmény lehet a reális célunk, a dobogós helyekért szeretnénk harcolni.”

A Ferrari az időmérőkön egész évben gyengén teljesített, Alonso általában a rajtjainak és a versenytempójának köszönhette a dobogós helyezéseit. Koreában ezekre sem támaszkodhatott, de bízik benne, hogy Szuzukában ismét javul a formájuk. „Az időmérőt tekintve reálisnak kell lennünk, normális esetben az ötödik és a nyolcadik hely között fogunk végezni” – mondta. „A vasárnapi formánkat azonban vissza kell nyernünk.”

„Általában jó stratégiát választunk, és a gumikopással is kevesebb gondunk van, mint a többieknek, ezért harcolhatunk a dobogóért” – magyarázta. „Ebben reménykedem és erre számítok a szuzukai verseny előtt.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!