Vágólapra másolva!
A pályát idén először, a tízedik jubileumra világították ki, de a rendezők elárulták, hogy a következő években is így marad, mert az esti időpont a helyi szurkolók számára is előnyösebb.

A következő években is este fogják megrendezni a Bahreini Nagydíjat. A versenyre idén először, a tízedik évforduló tiszteletére mesterséges megvilágítás mellett, helyi idő szerint 18 órai kezdettel kerül sor, s mivel a reflektorok kiépítésébe már úgyis be kellett fektetni, ráadásul az időpont a közönség számára is előnyösebb, kitartanak mellette.

„Nem lenne túl bölcs csak ezt az egy futamot este megrendezni" – ismerte el a szahíri pálya elnöke, Zajed al Zajani az Autosportnak. „Az egyik hátrány, amivel a múltban meg kellett küzdenünk, az volt, hogy a vasárnap Bahreinben munkanap, ezért a nézők a munkából vagy az iskolából nehezen értek ki délután három órára."

„Este 6-ig könnyebben befejezhetik a napi rutinjukat, és időben kijöhetnek, hogy megnézhessék a versenyt. Ez lehetőséget biztosít számunkra ahhoz is, hogy betörjünk a szaúdi piacra, amely a legnagyobb az öbölben. Nekik is lesz idejük átjönni hozzánk."

Az Autosport úgy tudja, már az idei jegyeladásokra is serkentőleg hatott, hogy mind az időmérő, mind a futam kezdetét kitolták este 6 órára.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!