Vágólapra másolva!
Abba már beletörődött, hogy a Mercedest nem győzi le idén a Ferrari, de a konstruktőri második helyet még bőven elérhetőnek tartja.

Fernando Alonso öt futammal a 2014-es világbajnokság kezdete után lemondott a világbajnoki címről, már egyáltalán nem bízik benne, hogy a Ferrari a Mercedes elé tud kerülni az erősorrendben. Az elmúlt négy világbajnokságból hármat a második helyen záró spanyol ezért most abban bízik, hogy idén is a Ferrari lesz a második legjobb csapat az óriási fölénnyel rendelkező németek mögött.

„Jobban kell teljesítenünk. A Mercedes már elérhetetlen, de arra van lehetőségünk, hogy a többi istállót utolérjük. A második hely megszerzése a célunk” – jelentette ki Alonso, aki elismerte, hogy a Spanyolországba vitt fejlesztések nem sokat segítettek az istálló helyzetén, ezért nem igazán volt esélyük a 6. és 7. helyeknél előrébb végezni.

Alonso még tartja a 3. helyét a bajnokságban Forrás: Ferrari

„Nemcsak a versenyünk, hanem az egész hétvégénk is nehéz volt, hiszen nem volt tapadásunk, és az autónk balansza sem volt megfelelő” – magyarázta. A Mercedesek Barcelonában lekörözték Kimi Räikkönent, és Alonso is majdnem erre a sorsra jutott, ennek ellenére a spanyol nem érzi úgy, hogy a Ferrari lemaradása jelentősen nőtt volna az előző versenyekhez képest.

„Az első futamokon is hasonló helyzetben voltunk, mert úgy végeztünk egy perccel a győztes mögött, hogy néha a Safety Car is a pályán volt. Most nem volt szükség a biztonsági autóra, ezért lett másfél perc a lemaradásunk” – vélekedett a spanyol, aki egy évvel ezelőtt tudott utoljára futamot nyerni.

„Sajnos tényleg elég régen volt – az elmúlt 12 hónapban nem voltunk olyan helyzetben, hogy a győzelemért harcolhassunk” – mondta. „Valószínűleg a közeljövőben nem is lesz erre lehetőségünk, hiszen most is leköröztek minket. Minden bizonnyal Monacóban sem lesz esélyünk a győzelemre.”

Öt futam után egyébként a két Mercedes mögött Alonso áll a világbajnokság második helyén, de Sebastian Vettel Barcelonában 4 pontra megközelítette őt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!