Vágólapra másolva!
Jól ismeri Sebastian Vettelt, és örömmel dolgozna vele Kimi Räikkönen, ha a Red Bulltól távozó versenyző a Ferrarihoz igazolna. Räikkönen bízik abban, hogy jövőre feljavulhat a Ferrari, mert mindenképpen kitölti 2015 végéig érvényes szerződését Maranellóban.

A hétvégén a Red Bull nagy meglepetésre bejelentette, hogy az év végén Sebastian Vettel elhagyja a csapatot, és Christian Horner azt is elárulta, hogy a német pilóta a Ferrarihoz igazol. Bár a Scuderia ezt még nem erősítette meg, mindenki nyílt titokként kezeli, hogy Vettel a távozó Fernando Alonsót váltja az olasz csapatnál, ahol Kimi Räikkönen oldalán fog versenyezni.

„Abszolút" – mondta Räikkönen, amikor az MTV3 arról kérdezte, szívesen látná-e Vettelt. „Még soha sem dolgoztam vele együtt, mert mindig más csapatoknál voltunk, de jól ismerem" – mondta a finn, aki a pályán kívül is tartja a kapcsolatot Vettellel.

Noha Alonso és a Ferrari kapcsolata a hírek szerint javíthatatlanul megromlott, Räikkönen jövője is megkérdőjeleződött a Scuderiánál, miután az idén mindössze két futamon tudta megelőzni spanyol csapattársát, és a ponttáblázaton is jelentősen lemaradt mögötte. Räikkönen viszont nem tervezi, hogy távozik.

„Szerződésem van, és arra számítok, hogy jövőre is itt leszek" – mondta a 2007-es világbajnok. „Erős a hitem abban, hogy a következő szezon során jobb helyzetben leszünk"- tette hozzá.

„Tudom, hogy Marco (Mattiacci, a Ferrari csapatvezetője) azt mondta, nem számít rá, hogy jövőre az élen leszünk, de ki tudja? A Forma-1-ben sok minden megtörténik, beleértve a jelentős technikai fejlesztéseket is."

Bár az idén többnyire beleszürkült a mezőnybe, Räikkönen azt mondta, pályafutása akár még hosszú évekig is folytatódhat: „Azért vagyok itt, mert itt akarok lenni" – közölte. „Akár már ma este távozhatnék, de ha úgy akarom, akkor további kettő vagy akár tíz évig is folytathatom még."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!