Vágólapra másolva!
A 20 éves Raffaele Marciello a Sauber tesztpilótája lesz, és a GP2-ben is folytatja a versenyzést.

A Sauber bejelentette, hogy a következő idényben Raffaele Marciello lesz a csapat tesztpilótája, egyben tartalékversenyzője.

A 20 éves olasz 2010 óta a Ferrari versenyzőakadémiájának tagja, és különböző F3-as sorozatokban indult, mielőtt tavaly bemutatkozott a GP2-ben, amelyben egy győzelemmel és három további dobogós eredménnyel a bajnokság 8. helyén végzett. Az év végén teljesíthette élete első hivatalos F1-es tesztjét a Ferrarinál Abu-dzabiban.

Marciello idén folytatja a versenyzést a GP2-ben, és több nagydíj pénteki edzésnapján is vezetni fogja a Sauber autóját. "Ez a legjobb választás a karrierem szempontjából" - mondta a Sauberhez szerződésről, kiemelve, hogy a csapat közismerten jó a fiatal pilóták nevelésében, képzésében - náluk debütált többek között Kimi Räikkönen és Felipe Massa is. Idén a második szezonját kezdő Marcus Ericssont és az újonc Felipe Nasrt indítják a versenyeken.

Raffaele Marciello a GP2 idei szezonzáróján, Abu-dzabiban Forrás: Ferrari

A Ferrari és a Sauber együttműködése hosszú ideje tart, a svájci istálló a maranellóiaktól vásárolja a motorokat is. Az előző idényük azonban nagyon gyengén alakult, pontot sem szereztek, és Monisha Kaltenborn szerint ebben hiába játszott szerepet az erőforrás is, nem hibáztathatják kizárólag a Ferrarit.

"A csomagunk egyszerűen nem volt elég jó" - ismerte el a csapatfőnök az Autosportnak. "Sok tényező vezetett ehhez. Ami a kasztnit illeti, mi is készítettünk már jobb autókat."

Ugyanakkor reméli, hogy a Ferrarinak sikerül fejlesztenie a motorján, csökkentve a lemaradást a Mercedeshez képest. "Bízom benne, hogy a motorszállítónk javítani fog. Csodát ők sem tudnak tenni, ezért valószínűleg megint egy gyártó uralja majd a mezőnyt, de hiszem, hogy kisebb előnnyel."

Kaltenborn Marciellóval kapcsolatban elsősorban az olasz 2013-as F3 Euro bajnoki címét emelte ki: "különösen lenyűgözőnek" tartja, hogy a 30-ból 13 futamot megnyerve bajnok lett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!