Vágólapra másolva!
Elismeri, hogy pályafutása korábbi szakaszai során megingathatták az ellenfelei által bevetett pszichológiai trükkök, de manapság ez már nem okoz számára problémát. Újabb rekordokat dönthet meg az Osztrák Nagydíjon.

Szűk két héttel ezelőtt Lewis Hamilton megszilárdította a pozícióját a világbajnoki pontversenyben, miután az előtte rendezett két futamon alulmaradt csapattársával, Nico Rosberggel szemben. Hamilton az idén még nem maradt le a dobogóról, és úgy véli, a tavalyi szezonnal ellentétben már nehezebb kibillenteni őt a nyugalmából. „Vannak, akik szeretnek lelki játszmákat folytatni, de nekem erre nincs szükségem” – jelentette ki a Playboy német kiadásának.

„A mondanivalómat a pályán közlöm. Az ember tettei ott nagyobbat szólnak bármely szónál vagy pszichológiai játéknál” – vélte a kétszeres világbajnok, aki tavaly többször is üzengetett a sajtóban csapattársának, közölve például, hogy szerinte a britek jobban támogatják őt, mint Rosberget a honfitársai, illetve ő jobban akarja a sikert, mert nem tehetős családból származik, hanem szerényebb körülmények között nevelkedett.

Hamilton nem üzenget Forrás: Mercedes AMG Petronas

„Nem tulajdonítok jelentőséget ennek” – mondta az odamondogatásról Hamilton. „Nevetek rajta, aztán elfelejtem. Nem tagadom, hogy akadtak idők a pályafutásom során, amikor ez befolyásolt volna, de az ember megtanulja kezelni az ilyen helyzeteket, és felhúz maga köré egy falat” – magyarázta a 30 esztendős pilóta, akinek teljesítményét korábban rendszeresen befolyásolta, hogy éppen milyen hangulatban ült autóba, és mennyire volt rendezett a magánélete.

Hamilton a hétvégén Sir Jackie Stewart 45 éves rekordját állíthatja be, amennyiben sorozatban 17. alkalommal is az élen tölt legalább egy kört a futamon. A Mercedes pilótája a tavalyi Magyar Nagydíj óta minden alkalommal vezette a versenyt, így Kanadában felzárkózott Stewart 1968 és ’71 között elért eredményéhez.

Montrealban egy másik listán is előrébb lépett: az F1-ben eddig összesen 2143 kört töltött el élen, ezzel megelőzte honfitársát, az 1992-es világbajnok Nigel Mansellt, így már csak Michael Schumacher, Ayrton Senna, Alain Prost és kortársa, Sebastian Vettel vezetett többet az 1. helyen a világbajnokság futamain.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!