Vágólapra másolva!
A finn biztos benne, hogy a mogyoródi pálya jobban fekszik az autójuknak, és a meleg is kedvezni fog nekik. Igaz, pont vasárnapra hűlhet le kissé a levegő, sőt az eső sem kizárt.

Két héttel ezelőtt, a Brit Nagydíjon úgy tűnt, a Ferrari kezd még jobban lemaradni a Mercedestől. Habár Sebastian Vettel az esőben jól időzített kerékcseréjének köszönhetően megelőzte őket, valójában még a Williams is gyorsabb volt náluk.

Kimi Räikkönen azonban arra számít, hogy a Hungaroringen a Ferrari ismét erősebb lesz.

„Ebben meglehetősen biztos vagyok" – mondta. „Az előző hétvége nyilván nem alakult ideálisan számunkra, mások kicsit gyorsabbak voltak. (A Hungaroringen) könnyebb dolgunk lesz, de hogy elég erősen leszünk-e? Majd kiderül. Mindenképpen bízunk benne, hogy simább hétvége vár ránk."

A meleg a Ferrarit segítheti Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Silverstone-ban a körülmények sem kedveztek a Ferrarinak, hiszen viszonylag hűvös volt, ráadásul a Pirelli a két legkeményebb keverékű gumit bocsátotta a csapatok rendelkezésére. A Magyar Nagydíj hétvégéjére pillanatnyilag 36 fokos jósolnak, bár vasárnap akár 5-8 fokot is zuhanhat a hőmérséklet, sőt az eső sem teljesen kizárt. A gumik közül viszont a lágy és a közepes lesz használatban – a szuperlágy talán még jobban jönne a Ferrarinak, azt azonban a Pirelli már 2012 óta nem választotta a Hungaroringre.

A vonalvezetés is jó lehet a Ferrarinak

Räikkönen ugyanakkor erőt meríthet abból is, hogy a Ferrari némi szerencsével legutóbb éppen a hasonlóan kanyargós Monacóban tudott beférkőzni a Mercedesek közé, ráadásul a Williamsek pont ott nyújtották a legrosszabb teljesítményüket.

– mutatott rá a finn.

„Arra számítok, hogy a következő verseny egy teljesen más történet lesz, mint az előző volt, aztán megint eltérő karakterű pályák jönnek. (A silverstone-i) vonalvezetés, körülmények és gumik nem illettek hozzánk igazán, de muszáj fejlődnünk, bármilyen pályáról is legyen szó."

Korábban úgy hírlett, Räikkönen a Magyar Nagydíjig kapott időt a Ferraritól, hogy meggyőzze őket: július 31-én lejáró opciós jogukkal élve hosszabbítsák meg a szerződését. Ám olasz lapértesülések szerint a csapat már eldöntötte, hogy megválik tőle, és megvásárolja Valtteri Bottast a Williamstől.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!