Vágólapra másolva!
A Mercedes attól félt, hogy a német elveszíti az egyik motorját, ha a probléma ellenére részt vesz a Brit Nagydíj második szabadedzésén. Hamilton elégedett, de szombaton még többet kihozna a Mercedesből.

Lewis Hamilton mindkét szabadedzésen az élen végzett a Brit Nagydíj pénteki napján, a Mercedes mégsem lehet teljesen elégedett, hiszen Nico Rosberg délután egyetlen kört sem tudott megtenni. A németek technikai főnöke, Paddy Lowe elárulta, közvetlenül az edzés előtt fedeztek fel vízszivárgást Rosberg Mercedesében, és nem merték a pályára küldeni a németet.

„Először optimisták voltunk, és egy gyors megoldásban gondolkoztunk, de további ellenőrzések után úgy döntöttünk, nem küldjük ki, mert ezzel egy motor elvesztését kockáztattuk volna" – magyarázta Lowe. „Holnapig alaposan kielemezzük, mi történt, Nicótól pedig elnézést kérünk, mert értékes időt veszített ma délután."

Rosberg elmondta,

nem aggódik túlságosan, mert délelőtt jónak érezte az autóját.

„Ma elvégzem a házi feladatot, és meghallgatom, Lewisnak mi a véleménye az autónkról. Tanulmányozom az adatokat, és megpróbálok tanulni belőle valamit" – nyilatkozta a bajnokság éllovasa, aki délelőtt néhány századdal maradt el Hamiltontól. „A balansz egyébként sem volt az első edzésen, szerintem rendben leszünk."

Rosberg nem aggódik Forrás: AFP

Hamilton többet vár szombaton

A Mercedesnek pénteken nem akadt riválisa Silverstone-ban, pedig Hamilton szerint a németek még nem is mutatták meg, mire képesek valójában. „Jónak éreztem az autómat, de a balanszon még dolgoznunk kell" – mondta. „Nagyon nehéz megtalálni az optimális beállításokat, mert

Az egyik kanyarban túlkormányzott volt az autóm, a másikban alulkormányzott, a harmadikban viszont ideális volt a balansz."

Hamilton úgy érzi, a második edzésen futott leggyorsabb köre sem sikerült tökéletesen, ezért mindenképpen jobb köridőkre számít szombaton. „Ráadásul az sem derült ki, hogy Nico milyen köridőkre lett volna képes. Szerintem egyébként nem okoz majd számára problémát, hogy ma elvesztegetett egy kis időt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!