Vágólapra másolva!
Olaszországban mindenki a két éllovas fővárosi csatájára kíváncsi. A bajnok AS Roma ugyanis a Juventust fogadja, és bár egy éve gól nélküli döntetlenre végzett a két csapat, a Stadio Olimpicóban a Roma az esélyesebb. A Parma elleni kupameccsen súlyos sérülést szenvedő Roberto Baggio cáfolta a visszavonulásáról szóló híreket.

Fabio Capello, a Roma trénere nem számíthat Lassissi és Assuncao játékára, míg a Juvéből Salas, Paramatti, Tudor és Amoruso hiányzik. A hírek szerint már minden jegy elkelt a találkozóra, ami azt jelenti, a helyszínen 80 ezren látják majd a gigászok csatáját, ám a televízió jóvoltából majdnem egy milliárd ember élvezheti a találkozót az egész világon - ez rekord az olasz bajnokság történetében. A Juve egyébként remek formában van, hiszen hat mérkőzést nyert zsinórban, és továbbra is három vasat tart a tűzben: a Bajnokok Ligáját, a scudettót és az olasz kupát.

Nagy érdeklődés kíséri a lombard derbit is: az Atalanta Bergamóban fogadja a Bresciát és bizony a tavalyi előzmények hatására nem lenne meglepetés, ha botrány közeli állapotok uralkodnának a nézőtéren. Ősszel ugyanis 3-3-as meccset játszott egymással a két együttes, akkor kapott öt mérkőzésre szóló eltiltást Carlo Mazzone, a Brescia trénere. Pedig "semmi különöset" nem tett, csak Roberto Baggio egyenlítését követően hatvan méteres sprintet vágott le, és magáról megfeledkezve gúnyosan mutogatott az Atalanta-drukkereknek...

Apropó, Baggio! Az alig egy hete súlyos sérülést szenvedő klasszis visszavonta visszavonulási tervét, sőt kijelentette, biztos abban, folytatja a labdarúgást. "Nagyszerűen érzem magam, ez most a legfontosabb. Bizakodva nézek a jövő elé" - üzente szurkolóinak bolognai betegágyból. "Újra játszani akarok, és visszatérek!"

Mit nem adna az AC Parma, ha vissza lehetne forgatni az idő kerekét a tavalyi esztendőre, amikor hazai környezetben 2-0-ra verte a Laziót. Most kevesebb eséllyel lépnek pályára, de talán éppen az esélytelenség kettőzi meg erejüket. Appiah, Grieco, De Lucia és Ferrari sérült, Mboma (akit elég gyakran mellőz a szakvezetés) Kamerun színeiben ontja a gólokat. A rómaiaknál Alberto Zaccheroni gondjait tetézi, hogy Stam doppingolása után egy mérkőzés erejéig nem számíthat a múlt héten kiállított Fernando Coutóra sem. Szerencsére Nesta már vállalja a játékot, így "csupán" a Crespo, De la Pena, Favalli, Fiore, Simeone és Simone Inzaghi harcképtelen.

A 22. forduló párosítása:
Szombat:
Chievo - Udinese, 20.30
Vasárnap:
Atalanta - Brescia, 15
Bologna - Inter, 15
Lecce - Verona, 15
AC Milan - Perugia, 15
Parma - Lazio, 15
Torino - Piacenza, 15
Venezia - Fiorentina, 15
AS Roma - Juventus, 20.30

Pincési László

Ajánlat:

Korábban: