Vágólapra másolva!
Azután, hogy a Valencia szombaton csak egy döntetlent tudott elérni a Mallorca otthonában, a Real Madrid előtt adott volt a lehetőség: amennyiben megveri az Osasunát, két pontra elhúzhat riválisától. A királyi gárda azonban kikapott, ami azt jelenti, hogy visszacsúszott a második helyre, sőt, mivel a Deportivo begyűjtötte a három pontot, immár háromszemélyessé vált az aranyért folytatott küzdelem, hiszen a galíciaiak hátrány mindössze kettő pont a listavezető Valenciával szemben.

A Real Madrid ahhoz az Osasunához látogatott, amely az utóbbi időben nem játszott valami kiválóan, hiszen nyolc mérkőzés óta képtelen volt győzni, és a Bayer München elleni BL-győzelem után mindenki azt várta a fővárosiaktól, hogy simán hozzák a találkozót. Hiszen a királyi gárda egy kivételtől eltekintve ugyanazzal a csapattal lépett pályára, mint a bajorok ellen, egyedül az eltiltását töltő Roberto Carlost kellett pótolni, és az ő helyén a fiatal Raúl Bravo szerepelt.

A kiesés ellen küzdő Osasuna azonban nagyon összeszedte magát, és úgy rontott neki a fővárosiaknak, hogy azok nem nagyon tudtak kibontakozni. Egyetlen Zinedine Zidane-lövést leszámítva a vendégeknek nem volt helyzete az első negyvenöt percben, a pamplonaiak ellenben több lehetőséget is kialakítottak.

A vezető találathoz azonban némi szerencse, na meg a Real kapusa, César Sánchez is kellett: a Real-nevelés Fernando szabadrúgásába ugyanis csak beleütni tudott, és a labda a hálóban kötött ki. A portás kissé benne volt az Osasuna második találatában is, ekkor ugyanis az egyébként madridi születésű Alfredo a tizenhatos csücskéről átemelte a kissé kinn álló portárt. Tovább romlott a fővárosiak helyzete, amikor az első játékrész utolsó percében Iván Helguera utolsó emberként buktatta a kitörő Fernandót, és ezért piros lapot kapott. Emberhátránya ellenére a Real a szünet után elkezdett futballozni, Fernando Morientes révén szépített is (a csatárnak ez volt a századik gólja az élvonalban), de az egyenlítésre már nem futotta az erejéből, és Iván Rosado egy parádés kapáslövéssel a kegyelemdöfést is megadta a vendégeknek.

A Deportivo a Reallal ellentétben kiesett a Bajnokok Ligájából, de a galíciaiaknak gyorsan sikerült kiheverniük a kudarcot, hiszen magabiztosan verték az Espanyolt, és ezzel továbbra is életben tartják bajnoki reményeiket. Javier Irureta mester hosszú idő után először ismét bizalmat szavazott a Roy Makaay-Diego Tristán csatárduónak, és ez tökéletes döntésnek bizonyult, hiszen páros az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. Már a második percben a vendégek hálójában táncolt a labda, amikor is Makaay volt eredményes, öt perccel később pedig Tristán is betalált, amit újabb Makaay-gól követett. A szünet után már nem is nagyon erőltette meg magát a hazai gárda, aminek köszönhetően az Espanyol szépíteni tudott, de a Depor drukkerei számára sokkal nagyobb bosszúságot okozott, hogy Mauro Silvát kiállították, mivel a brazil középpályás így nem léphet pályára a jövő héten. Márpedig a Deportivo akkor a Valenciához látogat.

A Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért folytatott küzdelemben immár a Barca van lépéselőnyben, hiszen a katalánok legyűrték az Alavést, míg vetélytársuk, a Celta vereséget szenvedett Villarrealban. Pedig a vigói együttes sokáig nagyon jól állt: a második félidő közepén 1-0-ra vezetett, ráadásul emberelőnyben volt, de így sem tudta begyűjteni a három pontot. Ez leginkább balszerencsés csatárának, Catanhának volt köszönhető, aki két alkalommal is a felső kapufát találta telibe - egyszer tizenegyesből. A Barcelona is alaposan megizzadt a győzelemért, ám egyre jobb formába lendülő támadójának, Javier Saviolának köszönhetően nyerni tudott az Alavés ellen. Az apró termetű argentin kétszer mattolta az Alavés kapujába lévő honfitársát, Martín Herrerát, így a Barca Patrick Kluivert és Rivaldo nélkül is megszerezte a három pontot.

Ajánlat:

Korábban:

Fordult a kocka a Primera Divisiónban

Fórum:

Primera Division: a legerősebb bajnokság?