Vágólapra másolva!
A Milan futballcsapatának vezetői mindent elkövetnek azért, hogy szerződtessék Jaap Stamot a Laziótól. Az AS Roma a Madridban Ronaldo érkezésével "feleslegessé vált" Fernando Morientesszel erősítené meg a támadósorát.

A 30 éves holland hátvédet már januárban meg akarja szerezni a milánói klub, s a tervek szerint a rutinos játékos lenne a nyáron szintén Rómából igazolt Alessandro Nesta társa a védelem közepén.

Stam tavaly nyár végén érkezett az olasz fővárosba a Manchester Unitedtől, de több mint ellentmondásos azóta a pályafutása, igaz, csak részben az ő hibájából. A tavaly október 13-ai, Atalanta elleni találkozót követő doppingvizsgálaton a szervezetében nandrolon nyomaira bukkantak, ezért márciusig eltiltották, s 50 ezer eurós bírságot is kapott. Tizenhat millió fontos vételárának csak a negyedét fizette ki a Lazio, emiatt a klubot feljelentette a MU, a FIFA pedig kizárta a külföldi átigazolásokból. A kálváriák miatt Stam nem igazán érzi jól magát Rómában, többször kijelentette: megfelelő ajánlat esetén távozik.

Élen a Lazio, Vieri mesternégyest lőtt/sport/focivilag/20021201seriea.html

Fabio Capello, a Roma vezetőedzője szeretné januárban leigazolni Fernando Morientest a Real Madridból. A spanyol válogatott csatárért 25 millió eurót kellene fizetni. Amennyiben létrejönne az üzlet, akkor az olaszok már januárban eladnák az argentin Gabriel Batistutát valószínűleg a Fulhamnek vagy a Chelsea-nek, de a Middlesbrough is bejelentkezett a 33 éves támadóért.

Morientes az előző idényben még stabil kezdőjátékos volt ugyan, távozása azonban nem elképzelhetetlen a BL címvédőjétől, mert ebben a szezonban csupán a negyedik csatárnak számít. Vicente del Bosque, a madridiak trénere szinte mindig Raúlnak és a nyáron szerződtetett brazil Ronaldónak szavaz bizalmat, csereként pedig rendszerint Gutit küldi pályára.