Vágólapra másolva!
A román bajnokságban immár évek óta köztudottnak számít, hogy egyes csapatok megfelelő összegért hajlandóak leadni a számukra tét nélküli mérkőzéseket. Még a Román Labdarúgó Szövetség is elismerte, hogy a korrupció jelen van az ország futballjában, de a testület túl sok mindent egyelőre nem tudott tenni ellene.

A többi sportágban persze nem nézik jó szemmel, hogy a foci mindezek ellenére előnyöket élvez, és néhány évvel ezelőtt a kézilabda-bajnokságban aranyérmet szerzett Fibrex Nylon Savinesti trénere, Petru Paleu érdekes módon szerette volna felhívni a figyelmet a problémákra.

Miután csapata 33-26-ra legyőzte a Dinamo Bucurestit, és ezzel fordulókkal a bajnokság vége előtt begyűjtötte az aranyérmet, az edző a nyilvánosság előtt kijelentette, hogy a hátralévő mérkőzéseket jó pénzért hajlandó lenne eladni.

"Szeretném jelezni az érintett csapatoknak, hogy megfelelő összegért elveszítenénk a hátralévő meccseinket. Ha a labdarúgásban szabadon történhetnek ilyen dolgok, akkor a kézilabda miért legyen kivétel? Várom az ajánlatokat, a pénzre ugyanis nagy szükségünk lenne: a következő idényben szeretnénk a Bajnokok Ligájában is jól szerepelni, ehhez azonban egy új kapust és egy balszélsőt is kell vennünk" - jelentette ki a szakember.

Persze a román fociban sem fenékig tejfel minden, az alacsonyabb osztályú egyesületek pénzhiánnyal küzdenek, és a negyedik vonalban szereplő FC Carpati Sinaia focistái különleges módon próbáltak új támogatót találni. A csapat tagjai az egyik hazai mérkőzésre teljesen meztelenül futottak ki, majd annak rendje s módja szerint felsorakoztak a kezdőkörben - persze a fontosabb stratégiai pontokra futball-labdát helyezve, hiszen nem akartak közszeméremsértést elkövetni -, miközben egy transzparenst fogtak a másik kezükben, amelyen az alábbi felirat állt: "Reméljük, most már nyilvánvaló, hogy szponzorra van szükségünk!"