Vágólapra másolva!
Továbbra is válságos az állapota Antonio Puertának, az UEFA-kupa-győztes FC Sevilla labdarúgójának, aki a Getafe elleni, hazai bajnoki mérkőzésen elvesztette az eszméletét.

A futballista a szombat esti találkozó 35. percében esett össze a pályán. Csapattársai siettek a segítségére, megakadályozva, hogy lenyelje a nyelvét. Puerta hamarosan visszanyerte eszméletét és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a játékteret. Később az öltözőben ismét elájult, újra kellett éleszteni.

A 22 éves Puerta az újraélesztést követően a Virgen del Rocio kórházba került, ahol azóta is az intenzív osztályon kezelik. Mesterséges kómában tartják, lélegeztető gépen van, az intézmény hétfői közleménye szerint az állapota változatlanul kritikus.

"Az egyetlen pozitívum, hogy további szövődmény nem lépett fel" - közölte az orvosi stáb, hozzátéve, hogy a szívmegállást súlyos szívritmuszavar okozta és nem kizárható, hogy a játékos ennek következtében agykárosodást is szenvedett.

Az El País című lap azt írta, hogy Puerta korábban már kétszer is elvesztette az eszméletét, de ezt akkor a hőség számlájára írták. A szezon előtti orvosi vizsgálaton a játékos minden lelete tökéletes volt.