Vágólapra másolva!
Márkás nevek szerepelnek mostani gólszépségversenyünkben, amelybe többek között Andrea Pirlo, Steven Gerrard, Lionel Messi, David Trezeguet, Peter Crouch és Robinho is benevezett. Tekintse meg a tizenegy szebbnél szebb találatot, aztán szavazzon!
Bár a mieink számára még csak most derült ki, hogy kik lesznek az ellenfelek a 2010-es vébét megelőző selejtezőkön, de Dél-Amerikában már javában zajlik a kvalifikáció. Lionel Messi, a Barcelona argentin zsenije egész évben szenzációs formában játszik, és ezt a kolumbiai védők is megtapasztalhattak, a vb-selejtezőn szerzett góljánál három hátvédet bolondított meg, mielőtt Julio kapus mellett a hálóba passzolt.

164601outform.html400350



A mérkőzést végül mégis Kolumbia nyerte meg, és ezzel megfosztotta veretlenségétől az albicelestét. Az egyenlítő gól Ruben Bustos nevéhez fűződik, aki szabadrúgásból porolta le Abbondanzieri kapujának jobb felső sarkát.

164602outform.html400350



Az Európa-bajnoki selejtezők legnagyobb meglepetését Horvátország okozta azzal, hogy a Wembleyben 3-2-re legyőzte Angliát, és ezzel elütötte a szigetországiakat a továbbjutástól. Pedig Peter Crouch mindent megpróbált, a langaléta támadó Beckham ívelése után szépen vette mellre a labdát, és aztán jobbal, még a levegőből terelte a hálóba.

164603outform.html400350



Az olaszok tét nélküli találkozón fogadták a Feröer-szigetek legjobbjait, és a világbajnok már az első félidőben háromgólos előnyt hozott össze. A harmadik találatot a Juventus védője, Giorgio Chiellini szerezte, aki először volt eredményes a nemzeti tizenegyben, ami azt illeti, megadta a módját, gyönyörűen lőtte ki a bal felsőt.

164604outform.html400350



Ha már a Juventust emlegettük, a torinói gárda igencsak kitett magáért a hétvégén, öt góllal terhelte meg a Palermo hálóját. Az ötösből nálunk David Trezeguet elvetődős, látványos mozdulattal kivitelezett treffelése emelkedett ki a többi közül (00:17-nél látható az összefoglalóban).

164605outform.html400350



A Zebrák a következő fordulóban a Milan vendégei lesznek, a piros-feketék továbbra sem nyújtanak meggyőző teljesítményt a Serie A-ban, de Cagliarit azért legyűrték 2-1-re. A győztes gól Andrea Pirlo nevéhez fűződik, aki ezzel a bombaszadrúgással - amiben azért Fortin kapus is benne volt - talán már Buffonnak is üzent (01:30-nál látható az összefoglalóban).

164606outform.html400350



A másik milánói csapat, az Inter jó úton jár a címvédés felé, a hétvégén is begyűjtötte a három pontot, miután 2-1-re verte az Atalantát. A bergamóiak szépítő gólja viszont igazán szemrevalóra sikeredett, Sergio Floccari fordulásból vette célba a jobb felsőt.

164607outform.html400350



Áttérve a Primera Divisiónra, a Real Madrid meglepetésre csak egy pontot szerzett az újonc Murcia otthonában, ráadásul a királyi gárda a meccs végén örülhetett a döntetlennek, mert a hazaiaknak több helyzete volt. Pedig a meccs elején még a madridiak kerültek előnybe Robinho révén, bár a kis brazilnak már nem volt nehéz dolga, a munka dandárját elvégezte a Gutit remekül indító Gago, és a labdát a csatár fejére varázsoló játékmester.

164608outform.html400350



A nagy gólokban nem volt hiány az Eb-kudarc miatt gyászos hangulatban lévő angoloknál sem, Steven Gerrard például részese volt a horvátok elleni zakónak, de a hétvégén akkora gólt akasztott szabadrúgásból a Newcastle ellen, hogy arra nehéz jelzőket találni.

164609outform.html400350



Niko Kranjcar


164610outform.html400350



A Manchester City félelmetes házigazdának számít, hiszen eddig minden mérkőzését megnyerte odahaza. A Reading már zsebben érezhette az egy pontot, amikor a 94. percben érkezett Stephen Ireland, és egy szenzációs kapáslövéssel szétzúzta a vendégek álmait.

164611outform.html400350

Az előző heti kínálatunkból Luca Toni Skócia ellen szerzett góljára érkezett a legtöbb szavazat.