Vágólapra másolva!
Az év első teljes hetében elsősorban Olasz- és Spanyolországra volt érdemes figyelni - az angol bajnoki fordulót a zord időjárás tette tönkre. Így aztán álomcsapatunkban is a Serie A, illetve a Primera División játékosai vannak többségben, de azért az Afrika-kupa szenzációs nyitómérkőzésének főszereplői közül is bekerült egy futballista.

Kapus:
Stéphane Ruffier (francia, AS Monaco): A nagyhercegség csapata a vártnál nehezebben jutott tovább a francia kupában, pedig ellenfele a másodosztályú Tours volt. A mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget, ám a tizenegyespárbajban Ruffier két lövést is hárított, így a Monaco ment tovább.

Hátvédek:
Manuel Pablo (spanyol, Deportivo): A Depor a maga minimálfutballjával egyre jobban szerepel. A spanyol kupában a Valencia ellen idegenben nyert, majd a bajnokságban az Osasunát győzte le 1-0-ra, és a jobbhátvéd Manuel Pablo úgy hozta le a két mérkőzést, hogy egyetlen szabálytalanságot sem követett el!

Thiago Silva (brazil, AC Milan): A milánóiaknak fél évet kellett várniuk a brazil középhátvédre, de megérte a várakozás, hiszen Thiago Silva kiváló teljesítményt nyújt. A múlt héten mind a Genoa, mind a Juventus ellen szinte hibátlanul futballozott, és előbbi találkozón fontos gólt is szerzett.

Per Kröldrup (dán, Fiorentina): A firenzeiek mindkét mérkőzésüket megnyerték a múlt héten, vagyis a lehető legjobban kezdték az évet. A Siena elleni összecsapás toszkán rangadónak számított, így az idegenbeli 5-1-es diadal különösen jó eredmény, és a derbin Kröldrup is betalált, miközben védőmunkájára sem lehetett panasz.

Paul Hanlon (skót, Hibernian): Skóciában a kupasorozat szólította pályára a csapatokat, és bár több találkozó elmaradt, a Hibs lejátszotta mérkőzését az amatőr Irvine Meadow ellen. A hazaiak 3-0-ra nyertek, és főleg balhátvédjük volt elemében, aki gólja mellett egy gólpasszt is adott.

Középpályások:
Sergio Canales (spanyol, Racing Santander): A Santander valósággal megtáltosodott azóta, hogy edzőcsere történt, és az új szakvezető egyik nagy húzása a fiatal Canales szerepeltetése, aki a Sevilla ellen is remekelt, hiszen a Racing az ő két góljával nyert idegenben.

Seydou Keita (Mali): Az Afrika-kupa nyitómérkőzése szenzációs összecsapást hozott. A házigazda Angola már 4-0-ra is vezetett, ám végül mégis döntetlen lett a végeredmény, amiben döntő szerepe volt a mali középpályásnak, Seydou Keitának, aki csak csere volt - de így is két gólt szerzett.

Wesley Sneijder (holland, Internazionale): Az Inter ugyan egyik múlt heti bajnokiján sem játszott jól, de mégis megnyerte mindkettőt. Főleg a Siena ellen rezgett a léc, elvégre itt az ellenfél még a 87. percben is vezetett, de Sneijderék fordítani tudtak - a meccsen a holland két gólt szerzett.

Forrás: AFP

Sneijder két szabadrúgásgólja nagyon kellett az Internek

Ronaldinho (brazil, AC Milan): Nagyot fordult a világ pár hónap alatt a dél-amerikai klasszissal, akinek a szezon elején még nem ment a játék, jelenleg azonban csapata egyik legjobbja. A Genoa ellen még az is belefért produkciójába, hogy kihagyjon egy tizenegyest - egy másikat érvényesített, a Juventus elleni rangadón pedig kétszer is betalált.

Csatárok:
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A friss aranylabdás támadó a Sevilla elleni kupameccsen nem sokat mutatott, a Tenerife elleni bajnokin viszont mesterhármasával szinte egymaga döntötte el a három pont sorsát, és a második barcelonai találatnál ő adta a gólpasszt.

Forrás: AFP

Messi az öt Barca-gólból négynél főszereplő volt

Sergio Floccari (olasz, Lazio): Jobb bemutatkozásról nem is álmodhatott volna a rómaiak frissen szerződtetett csatára. A hétközi fordulóban a Livorno ellen kétszer volt eredményes, amivel a fővárosiak 4-0-re nyertek, majd a hét végén az Udinese ellen pontot érő gólt szerzett új csapatában.

www.global-soccer.eu