Vágólapra másolva!
A Fiorentinánál nagyon örültek az év elején, hogy Adrian Mutu végre felépült sérüléséből, és a román csatár jól is kezdte a 2010-es esztendőt, hiszen az első  hiszen az első három bajnokin egyaránt eredményes volt. Ezt követően azonban doppingvizsgálata pozitív eredményt hozott, és mivel ez nem először fordul elő, így alighanem hosszabb eltiltásra számíthat.

Mindez már csak azért is rosszul jött az egyesület számára, mert a támadók közül Stevan Jovetic meglehetősen sérülékeny, idén például még csak egy bajnokin szerepelt.

Így aztán a firenzeieknek villámgyorsan csatárt kellett igazolniuk, elvégre az átigazolási időszakból akkor már csak napok voltak hátra, ám a jelek szerint megtalálták a megoldást.

Az első hírek arról szóltak, hogy kölcsönveszik a Sampdoriától Antonio Cassanót, aki a remek szezonkezdet után kikerült a Samp kezdő tizenegyéből, mivel összekülönbözött az edzővel, Luigi del Nerivel. A Fiorentina rajta kívül a Villarreal olasz légiósa, Giuseppe Rossi iránt is érdeklődött, ám miután a spanyolokkal nem sikerült megállapodni, bejelentkeztek Cassanóért, és a genovaiak jobb tárgyalópartnernek bizonyultak.

A tervek szerint kölcsönbe került volna a lila-fehérekhez a szezon végéig, és a konstrukció értelmében a fizetését is a firenzeiek állták volna nyárig - azonban végül úgy döntött, hogy marad. Így került a képbe a brazil Keirrison, akit az FC Barcelona tavaly nyáron vett meg a Palmeirastól, majd rögtön kölcsönadott a Benficának.

Lisszabonban azonban Keirrisonnak nem ment a játék, csak kispados volt, így váltani szeretett volna, vagyis kapóra jött neki a firenzeiek ajánlata. A csatár a szezon végéig kölcsönbe kerülhet az olaszokhoz, amennyiben átmegy az orvosi vizsgálaton, és a Fiorentinának opciós joga lesz a végleges megvásárlására.

További átigazolási hírek:
A Sunderland állítólag kilencmillió fontot ajánlott a Tottenham Hotspur csatáráért, Robbie Keane-ért. A Parma kenyai középpályását, McDonald Marigát a Manchester City és az Internazionale is vinné.

A Hamburg német válogatott védője, Jerome Boateng hamarosan meghosszabbíthatja szerződését. A Stuttgart középpályása, Thomas Hitzlsperger a Lazióba igazolt. A Werder Bremen megszerezte a másodosztályú Duisburg csatárát, Sandro Wagnert.

www.global-soccer.eu