Vágólapra másolva!
Alig egy hete, hogy Steven Gerrard a Wigan elleni, 1-0-ra elveszített angol bajnokin beintett a játékvezetőnek, ám a Liverpool FC csapatkapitánya ismét a támadások kereszttűzébe került. A középpályás a Portsmouth elleni, 4-1-re megnyert mérkőzésen lekönyökölte Michael Brownt, amiért ugyan nem kapott lapot, ám előfordulhat, hogy a játékost és a mérkőzést vezető Stuart Attwellt beidézi az Angol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.

Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány Ashley Cole és John Terry szexbotrányát követően arra kérte játékosait, hogy lehetőleg tartózkodjanak a botrányos viselkedéstől, ám Steven Gerrard csapatkapitány-helyettes egy hét alatt kétszer is figyelmen kívül hagyta az olasz tréner intelmeit.

Múlt hétfőn a vendéglátó Wigan 1-0-ra vezetett a Liverpool ellen, amikor a vendégek csapatkapitánya a James McCarthy elleni kemény belépője miatt sárga lapot kapott. Gerrardnak elborult az agya, és - a videofelvételek szerint - obszcén szavakkal fogadta a játékvezető döntését, ráadásul a kezével V-jelet formált, ami a győzelem és béke mellett azt is jelentheti, hogy "fuck off".

A Liverpool egy héttel később ugyan nagy arányú győzelmet aratott - 4-1-re verte a sereghajtó Portsmoutht -, ám az angol sajtó elsősorban nem Fernando Torres duplájával, hanem Gerrard újabb sportszerűtlenségével foglalkozik. A 30 éves középpályás egy kontratámadás után Michael Brown után eredt, és könyökkel nyakon vágta a játékost, aki azonnal a földre rogyott. A bíró semmit nem ítélt, ám Angliában nem ritka, hogy a szabálytalankodó játékost a tv-felvételek alapján tiltják el.


A Vörösök mestere, Rafael Benítez nem tart attól, hogy eltiltással sújtják játékosát: "Nem hiszem, hogy megbüntetik. Nem láttam az esetet, de úgy tudom, semmi nem történt." A spanyol szakvezető szerint nem kell semmi kapcsolatot keresni a Gerrard-könyöklés és a között, hogy az eset után egyből lecserélte a játékost. "Változtatni akartam, rajta kívül Torrest és Glen Johnsont is lehoztam" - mondta Benítez, s érvelése helytállónak tűnik, hiszen csapata az első két cserénél már 3-0-ra vezetett, amikor Torres lejött, már 4-0 volt az állás.

A Portsmouth-tréner Avram Grant sem látta az incidenst, ám úgy gondolja, a bírónak résen kellett volna lennie: "Nem láttam, mi történt, de beszélni fogok Michael Brownnal, s utána elmondom a véleményem. Azt hallottam, a játékvezető négy méterre volt a két futballistától, szóval úgy vélem, amit én nem láttam 40 méterről, azt neki közelről észre kellett volna vennie. Steven Gerrardot egyébként kedvelem, szerintem jó és fair játékos."

Gerrard a múlt heti, V-jeles beintésért - eddig - semmilyen eltiltást vagy büntetést nem kapott.