Vágólapra másolva!
Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke szerint egyelőre semmi jele annak, hogy a klubok igyekeznének tartani magukat az UEFA gazdasági stabilitásra vonatkozó iránymutatásához.

"Mindenki a pénzügyi fair playről beszél, közben pedig mint az őrültek, úgy költekeznek, beleértve bennünket is" - fakadt ki a milánói egylet elöljárója a Lazio elleni, keddi bajnoki mérkőzés előtt, példaként említve, hogy a Chelsea egymaga 80 millió eurónak megfelelő összeget költött Fernando Torres és David Luiz megvásárlására az elmúlt napokban.

A Milan is bevásárolt (Antonio Cassano, Urby Emanuelson, Mark van Bommel, Didac Vila és Nicola Legrottaglie érkezett), akárcsak a másik milánói klub, az Internazionale (Giampaolo Pazzini, Andrea Ranocchia, Houssine Kharja, Nagamoto Juto), vagy a Juventus (Andrea Barzagli, Alessandro Matri, Luca Toni).

Az UEFA végrehajtó bizottsága tavaly májusban fogadta el azt az irányelvet, melynek értelmében a klubok nem költhetnek többet, mint amennyit megtermelnek. Ha mégis így járnak el, veszélyeztetik szereplésüket az európai kupasorozatokban.

Az átállásra hagyott időt a szövetség, az első szankciókat a 2014/2015-ös idényre vonatkozóan helyezte kilátásba. Ennek megfelelően a klubok egy része még egyáltalán nem kapkod.