Vágólapra másolva!
Ötödik mérkőzésén is döntetlent játszott Paraguay labdarúgó-válogatottja a Copa América idei sorozatában, azonban büntetőkkel ismét nyert, ezúttal a Venezuela elleni elődöntőben. A mérkőzést végig a vesztes csapat irányította, ám három kapufa mellett egyetlen gólját érvénytelenítette a játékvezető. A Paraguay-Uruguay fináléra vasárnap kerül sor.

Eredmény, Copa America, elődöntő:
Venezuela - Paraguay 0-0 - büntetőkkel 3-5
Mendoza
v.: Francisco Chacón (mexikói)
Venezuela: Vega - Rosales, Perozo (Rey, 46.), Vizcarrondo, Cichero - Di Giorgi, Lucena, C. González (Maldonado, 85.), Arango - Moreno (Miku, 72,), Rondón
Paraguay: Villar - Cáceres, Da Silva, Verón, Piris - Riveros, Barreto (Estigarribia, 70.), Ortigoza, Santana - Barrios, Haedo Valdez (Santa Cruz, 75.; Martínez, 80.)
piros lap: Santana (103.)

Az első félidőben Venezuela akár két gólt is szerezhetett volna. A 35. percben Vizcarrondo be is talált Villar kapujába, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, majd a 43. percben Moreno fejese a lécen csattant.


Vizcarrondo meg nem adott találata

A második játékrészben mindkét csapat ölte a játékot, a legnagyobb helyzet talán a 78. percben adódott, amikor Arango 40 méteres szabadrúgását fogta Villar. A mérkőzés hajrájában már mindkét fél csak arra figyelt, nehogy váratlanul gólt kapjon, Paraguay így is aggódhatott, hiszen a csereként beálló Santa Cruz megsérült, pár perc után le is kellett cserélni.

A 94. percben már második kapufáját szerezte Venezuela, egy rossz Maldonado-lövés megpattant Micun, de a szerencse nem állt a csapat mellé. olyannyira, hogy egy perccel később Arango a jobb oldalról lőhetett szabadrúgást, ívelés helyett keményen kapura tűzte, a labda a jobb kapufa és a keresztléc találkozásánál csattant, a lepattanót pedig a védők eltakarították.

A 103. percben megfogyatkozott Paraguay, Santana megkapta ugyanis második sárga lapját. A válogatott kispadja folyamatosan reklamált, előbb Gerardo Martino kapitányt, majd segítőjét is felküldték a lelátóra. A 114. percben Maldonado 25 méterről lőtt a bal kapufa mellé.

Következhettek a büntetők, a paraguayi Ortigoza a bal felsőt választotta (0-1), Maldonado a jobb alsóba bombázott (1-1). Barrios a jobbra vetődő Vega kapus mellett a másik oldalra lőtt (1-2), Rey nagyon pontosan bevágta a bal sarokba (2-2).

A harmadik sorozatban Riveros sem hibázott (2-3), Lucena lövését azonban Villar úgy fogta meg, hogy ki se pattant róla - előny Paraguaynál.
Martínez ugyan a lécre bombázott, de a labda a hálóba vágódott (2-4), Miku kilőtte a jobb felsőt (3-4).

Az ötödik sorozat első embereként Verón ugyanoda lőtte, Paraguay büntetőkkel 5-3-ra győzött, és ötödik mérkőzésén is döntetlent játszva bejutott a Copa vasárnapi döntőjébe, ahol Uruguay lesz az ellenfele.