Vágólapra másolva!
A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) állatvédő szervezet szerint az elmúlt egy évben 20 ezer kóbor állatot öltek meg Kijevben a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság miatt.

Az Eb-re készülő Ukrajnában a kedvezőbb városkép miatt rendelték el, hogy az utcákon kóbórló állatokat gyűjtsék össze, de az állatvédők szerint nem menhelyeken helyezték el őket, hanem legtöbbjüket lelőtték vagy megmérgezték. Ezt igazolja az a sokkoló kép, amelyet az angol bulvárlap, a Sun közölt, és kutyák tetemei láthatóak rajta.

Az állatvédők becslése szerint az ukrán fővárosban, Kijevben az elmúlt évben 20 ezer állatot ölhettek meg. A város vezetése novemberben azt mondta, több állat nem esik áldozatul az utcák megtisztításának, de Judith Pein, a PETA német munkatársa szerint ennek ellenére folytatódott az öldöklés.

"Normál esetben is elfogadhatatlan, ha valaki megöl egy állatot, de az, hogy ezt a futball miatt csinálják, az iszonyú. A menhelyként beállított sintértelepeken azt mondták, csak az öreg és a beteg kutyákat vitték oda, de kölyköket is megöltek" - idézte Peint a Sun. A PETA brit szóvivője azt mondta, ezek az esetek egyenesen a foci-Eb-hez kapcsolódnak, és az állatok leölése nyereséges üzletnek számít Ukrajnában.