Vágólapra másolva!
A Manchester United edzője, Alex Ferguson mindig büszkén hangoztatja, hogy a klubnál a fiatal tehetségek is lehetőséget kapnak. Többnyire ez igaz is, ám Paul Pogba és Ravel Morrison másként gondolja. Mindkét tinédzser a városi rivális Manchester Citynél köthet ki.

Ugyan a MU-nál nem volt még egy olyan aranygeneráció, mint az 1990-es évek közepén a David Beckham, Paul Scholes, Nicky Butt fémjelezte korosztály, azért mindig sikerült beépíteni egy-egy fiatalt a csapatba. A jelenlegi együttesben Danny Welbeck és Tom Cleverley tartozik ebbe a kategóriába, ám nem mindenki olyan türelmes, mint ők.

Az egyaránt középső középpályásnak számító Ravel Morrison, illetve Paul Pogba számára nem túl ösztönző, hogy a klubot sújtó sérüléshullám idején sem kaptak lehetőséget a bajnokságban, helyette Ferguson inkább visszahívta Scholest. Pedig mind Morrisonnak, mind Pogbának nagy jövőt jósoltak: a francia 2009-ben érkezett a Le Havre-tól, míg Morrison világéletében a MU-ban futballozott.

Utóbbi játékosért a napokban a Newcastle United egymillió eurót kínált, azonban a manchesteriek nemet mondtak. Ezek szerint a klub megtartaná a középpályást, akinek azonban a szerződése az idény végén lejár. Ferguson szerint Morrison visszautasította a MU ajánlatát, a játékos ügynöke pedig bejelentkezett a Manchester Citynél. A városi rivális ráadásul Pogbát is csábítja, akit szintén csak az idény végéig köt szerződés az Old Traffordra. Őt több külföldi egyesület is vinné, Ferguson szerint szintén az ügynökével nem tudnak megegyezni a hosszabbításról.

További átigazolási hírek

A Freiburg szenegáli támadója, Papiss Demba Cissé a Newcastle Unitedbe tart.

A nyáron a Genoának kölcsönadott német középpályás, Alexander Merkel visszatért az AC Milanhoz.

A Chelsea fiatal középpályása, Josh McEachren kölcsönbe a Swansea Cityhez került.

A Queens Park Rangers 7,5 millió fontot kínált a Blackburn Rovers középhátvédjéért, Christopher Sambáért.

www.global-soccer.eu