Vágólapra másolva!
Harry Redknapp nem lelkesedik azért az elképzelésért, hogy máris átvegye az angol válogatott irányítását. A Tottenham menedzsere a PL-szezon májusi végéig csak a klubjára szeretne koncentrálni, melytől félmillió fontos jutalmat kapna a BL-szereplésért, így viszont csak 29 nappal az Eb előtt vehetné át a válogatottat.

"Fantasztikus meccseink közelednek az Arsenal, a Manchester United és a Chelsea ellen" - idézte a Telegraph internetes kiadása az edzőt. "Most tényleg ezekre kell koncentrálnom, nem figyelhetek másra."

A szakember úgy fogalmazott, nem szeretné, ha a játékosai azon törnék a fejüket, hogy marad-e vagy megy. "Itt kell maradnom a szezon végéig, ez biztos."

Angliában általánosan elterjedt vélemény, hogy Redknapp a legesélyesebb Fabio Capello helyének betöltésére, korábban többek közt Wayne Rooney és Alan Shearer is őt javasolta kapitánynak. "Nem akarom kizárni a lehetőségét, de egyelőre nincs is mit kizárni, hiszen a szövetségtől nem kerestek meg" - mondta Redknapp.

A Telegraph szerint az edző félmillió fontos prémiumot kap a Tottenhamtől a BL-szereplés kiharcolása esetén, harmadik helyen álló csapatának jelenleg tízpontos előnye van az Arsenal és a Chelsea előtt.

A brit újság ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy Premier League május 13-ig tart. Redknappnek ezután mindössze 29 napja maradna, hogy átvegye a válogatottat, kialakítsa a keretét, és felkészítse az Eb-szereplésre, így a lap szerint nem valószínű, hogy a Redknapp által favorizált verzióba belemenne az FA.