Vágólapra másolva!
Mano Menezes, a 2014-es labdarúgó-világbajnokságra házigazdaként készülő brazil válogatott szövetségi kapitánya bírálta az argentin szövetséget, mert a szerdára kiírt, ám világítási problémák miatt elmaradt mérkőzést egy nem megfelelő stadionban akarta megrendezni.

"A nézők a sport legfontosabb szereplői, őket vették semmibe azzal, hogy a szabványoknak nem megfelelő arénába szervezték a találkozót. A futball imázsa szenvedett most károkat" - jegyezte meg Menezes.

Az Argentína északkeleti részén található Resistencia 35 ezer férőhelyes stadionjában - amely egy negyedosztályú csapat otthona - a himnuszok alatt több reflektor is kialudt. A chilei játékvezető megkérdezte a kapusokat, hogy a fennálló látási körülmények között vállalják-e a meccset, de mindketten nemet mondtak.

Mivel a probléma egy óra elteltével is fennállt, a bíró elhalasztotta a találkozót, melynek új időpontját még nem tűzték ki. Két hete a brazilok hazai pályán 2-1-re legyőzték az argentinokat a Superclásico de las Américas elnevezésű párharc első felvonásán. A szerdai meccs lett volna a visszavágó.