Vágólapra másolva!
Télen újabb három klasszis, Boateng, Pato és Robinho hagyhatja el a nyáron már alaposan meggyengült Milant, írja a Corriere dello Sport. Pénteken este pedig börtönbüntésre ítélték a klub elnökét, Silvio Berlusconit.

Legalább magába száll a Milan

Három alapembere hagyhatja el az AC Milant januárban. Kevin-Prince Boateng a Bayern Münchenbe távozhat, Alexandre Patót Roman Abramovics tárt karokkal várja a Chelsea-be, Robinho iránt a Santos érdeklődik egyre nyíltabban, állítja a Corriere dello Sport. A lap úgy tudja, a klub mintegy 50 millió eurót kaphat hármukért, ezenkívül további 30 milliót takaríthat meg a bérköltségeiken.

Nyáron 44 millió eurós nyereséget könyvelt el a Milan, ám ezért a pályán hatalmas árat fizetett: Thiago Silva, Zlatan Ibrahimovic, Gennaro Gattuso, Antonio Cassano, Mark van Bommel, Gianluca Zambrotta, Clarence Seedorf, Alessandro Nesta és Filippo Inzaghi is elment vagy visszavonult. Érkezett ugyan Nigel de Jong, Giampaolo Pazzini, Francesco Acerbi, Riccardo Montolivo és Bojan Krkic, de ők vajmi kevéssé tudják a távozókat pótolni.

Boateng a szezon eleje óta nem találja magát, vélhetően az idény végén kifutó szerződése idegesíti, meg a fizetése, amit szeretne megduplázni. Pato formán kívül van, a szezonban még gólt sem lőtt, igaz, csak a múlt héten tért vissza. Robinho állandóan sérült, így az ő távozásuk talán már fel sem tűnne Milánóban.

Ráadásul a milánói bíróság négy év börtönbüntetésre ítélte Silvio Berlusconit, a Milan elnökét adócsalás miatt mondták ki bűnösnek, és 10 millió euró bírság kifizetésére is kötelezték. Az ítélet nem jogerős.