Vágólapra másolva!
Cesare Prandelli, az olaszok és Vicente del Bosque, a világbajnok spanyolok szövetségi kapitánya is elégedett volt a 0-0-ra végződött, majd büntetőkkel spanyol sikert hozó Konföderációs Kupa-elődöntőt követően, bár Del Bosque félti a csapatát a brazilok elleni döntő előtt.

Exkluzív tartalmakért lájkold Facebook-oldalunkat!

A 2012-es Európa-bajnokság döntőjében a spanyolok 4-0-ra verték az olaszokat, a Konföderációs Kupa elődöntőjében ennél jóval szorosabb meccset vívtak egymással.

"Nagyszerű első félidőt játszottunk, de nem tudtuk végig tartani ezt a tempót" - kezdte Cesare Prandelli. "Próbáltuk a földön tartani a labdát, és veszélyes kontrákat vezeteni. Technikailag felvetttük a versenyt a spanyolokkal, és ez nagy dolog. Giaccherini rengeteget dolgozott, de az egész csapatot dicséret illeti, ugyanezen az úton kell tovább mennünk."

Vicente del Bosque is dicsérte az olaszokat, és külön Giaccherinit, majd a döntőről beszélve elmondta, hogy nem ők lesznek az esélyesek.

Gianluigi Buffon és Juan Mata az elődöntőben Forrás: AFP/YASUYOSHI CHIBA

"Brazília a favorit, ez nem kérdés" - kezdte Del Bosque. "Az ötszörös világbajnok, háromszoros Konföderációs Kupa-győztes otthonában, a Maracanában fogunk játszani, nem lesz egyszerű dolgunk. Arról nem is beszélve, hogy egy nappal később, ráadásul maratoni meccset játszottunk. Mindegy, megpróbálunk regenerálódni, és a legjobb formába hozni magunkat a vasárnapi döntőre. Erre van még három napunk, de nem lesz könnyű, mert a keret minden játékosa hetente két meccset játszott az elmúlt szezonban, így meglehetősen ki vannak már facsarva" - fogalmazott a spanyolok szövetségi kapitánya.

A döntőt vasárnap, magyar idő szerint 24 órakor rendezik.