Vágólapra másolva!
Életét vesztette egy kajakos halász a Hawaii második legnagyobb szigete, Maui partjainál, miután egy cápa leharapta a vízbe lógatott lábát.

Az eset a búvárparadicsomnak számító Maui és annak délnyugati partjaitól kevesebb mint 5 kilométerre fekvő Molokini-sziget között történt. A helyi rendőrség szerint az áldozat az 57 esztendős Patrick Briney a Washington állambeli Stevensonból.

Brineyt halásztársa próbálta megmenteni, elsősegélyben részesítette, és segítséget kért egy közelben lévő turistahajótól, amely partra szállította őket. A férfit kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.

A támadás a parttól messze történt, de a hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy ne menjenek be a vízbe. Egyelőre nem derült ki, hogy milyen cápa okozta a halálos sérülést.

Idén összesen nyolc cápatámadást regisztráltak Maui térségében. Múlt pénteken egy nő szenvedett súlyos sérüléseket egy Mauinál történt támadás során. Augusztusban egy német turista belehalt sérüléseibe egy héttel azután, hogy egy cápa leharapta a jobb karját. A húszéves nőt búvárkodás közben, alig kilencven méterre a parttól érte a támadás.

Azelőtt 2004-ben hunyt el cápatámadásban megsérült áldozat Hawaiion: Willis McInnis lábát szörfözés közben harapta le egy tigriscápa, a férfi elvérzett.

Az elmúlt húsz évben átlagosan nagyjából négy, nem provokált cápatámadás történt évente Hawaiion.