Mourinho nyáron kirúgja a Chelsea összes csatárát

Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho addresses a press conference in London, on March 17, 2014, ahead of the UEFA Champions League, round of 16, second leg football match against Galatasaray at Stamford Bridge. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho addresses a press conference in London, on March 17, 2014, ahead of the UEFA Champions League, round of 16, second leg football match against Galatasaray at Stamford Bridge. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
A Telegraph úgy tudja, José Mourinho nem csak nyilatkozataiban ad hangot csatárait illető elégedetlenségének, de a nyáron tettekre is elszánja magát. A Chelsea a hírek szerint a keretében szereplő mind a négy csatártól megválna. 

José Mourinho az a menedzser, aki a tabella első helyén állva kijelenti, hogy csapatának nincs esélye a bajnoki címre, csatárait pedig megállás nélkül ostorozza. Pedig nem sok csapat mondhatja el, hogy csatárposzton olyan játékosok közül választhat, mint Fernando Torres, Samuel Eto’o, Romelu Lukaku és Demba Ba – Mourinho mégis a német támadó középpályással, André Schürrlével kezdett csatárposzton a párizsi, 3-1-es vereséggel zárult BL-meccsen.

A Telegraph információi szerint Mourinho nem a levegőbe beszélt, amikor a csatárait támadta, és a nyáron szándékában áll mind a négy centertől megválni, hogy új célpontjait, Mario Mandzukic-ot és Diego Costát megszerezhesse. A lap úgy számol, Ba és Lukaku eladásából összejönne a Diego Costa szerződésében szereplő kivásárlási záradék (32 millió font), Mandzukic pedig Lewandowski érkezésével létszámfeletti lesz Münchenben, így a horvát csatár olcsón elhozható.

Apa nem elégedett Forrás: AFP/Glyn Kirk

Roman Abramovics tulajdonos a hírek szerint nem áll a menedzser útjába, még az 50 millióért vásárolt Torres esetében sem, de felhívta a menedzsment figyelmét, hogy a fizetések nem nőhetnek tovább, és a meglévő játékosokból kell pénzt csinálni az igazolásokhoz.

Torresen és Eto’ón már nem akarhat nagyot keresni a Chelsea, de a két játékos távozásával évi 16 millió font szabadulna fel a bérkeretből, amivel már eredményesen lehet csalizni a vonakodó sztárokat. A Chelsea egyébként is próbálja magát tartani a Financial Fair Play szabályaihoz, a londoniak hosszú idő után már csak harmadikak a fizetési listán, miután 176 milliójukat a United Rooney fizetésemelésével beelőzte (182), de a City így is beláthatatlan távolságra van mindkettőjüktől (233).