Vágólapra másolva!
A Barcelonában még nem volt eredményes Luis Suárez, aki az uruguayi válogatottban azért megmutatta, hogy nem felejtett el gólt lőni.

Uruguay Costa Ricával játszott barátságos meccset, Suárez pedig az első perctől a pályán volt, és a második félidő elején ő volt az, aki egyenlített, Cristian Rodríguez beadása után úgy vette le a labdát, hogy azzal a védőt átverte, aztán nagy erővel a léc alá lőtt. Suáreznek ez volt a 44. gólja a válogatottban, amelynek ő a gólrekordere.

Suárez gólja után Costa Rica egyből betalált Bryan Ruiz révén, de a félidő közepén Jose Gimenez és Edinson Cavani góljaival fordított a kétszeres világbajnok. Cavani akár duplázhatott is volna, de Suárez elsőrangú kiszolgálása után óriási ziccerben hibázott.

Az esetnél a Suárezt megfékezni próbáló Costa Rica-i védő, Giancarlo Gonzales egy nagy darabot kiszakított a csatár mezéből, aki ennek ellenére továbbvitte az akciót.

A 90. percben Costa Rica Johan Venegas góljával 3-3-ra mentette a meccset, a csapatok pedig úgy határoztak, büntetőkkel eldöntik a meccset, és Costa Rica jobban bírta idegekkel, 7-6-ra győzött végül a tizenegyespárbajban.