Vágólapra másolva!
Kabaréba fulladt az Elefántcsontpart-Kamerun Afrika-kupa-selejtező utolsó pár perce.

A meccsre a selejtező utolsó körében került sor, és a döntetlen mindkét csapatnak továbbjutást ért volna. A felek is nem is nagyon törték magukat, az 57. percben ugyan történt egy kiállítás, amikor a gólhelyzetben szabálytalankodó kameruni Stephane Mbiát leküldte a bíró, és az esetet követő Yaya Touré-szabadrúgás volt az egyetlen futballra emlékeztető momentum a meccsen.

A csapatok az utolsó percekben már nem is leplezték, hogy alig várják a meccs végét, az elefántcsontpartiak a saját térfelükön passzolgattak, a kameruniak pedig jó messzire álldogáltak, és még véletlenül sem támadták meg őket.

A helyzet kísértetiesen hasonlított az 1982-es NSZK-Ausztria vb-csoportmeccsre, ahol a németek gyorsan szereztek egy gólt, de mivel az 1-0-s eredmény mindkét válogatottnak megfelelt, a hátralévő időben látványosan csalták a focit, amivel sikerült kigolyózni Algériát. Az eset után vezették be, hogy a csoportkör utolsó fordulójában a meccsek egy időben kezdődjenek.

Az Abidjanban játszott selejtező lefújása után rengeteg szurkoló pályára rohant, azt nem tudni, hogy mennyi volt közülük, akit feldühített a látvány, és hányan voltak, akik csak ünnepelni futottak be. A nézők több játékosról is letépték a szerelést, és az egyik kapufát kidöntötték, végül a rendőrök gumibottal csaptak szét a pályára rohanók között.