A Chelsea karácsonyozik a PL élén

Diego Costa
Chelsea’s Brazilian-born Spanish striker Diego Costa celebrates scoring his second goal during the English Premier League football match between Chelsea and Swansea City at Stamford Bridge in London on September 13, 2014. AFP PHOTO/IAN KINGTON - RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
A Premier League 17. fordulójába a Chelsea John Terry és Cesc Fabregas góljaival könnyedén nyert Stoke-ban, és megőrizte első helyét az angol bajnokságban. Eden Hazard komolynak tűnő sérülést szenvedett a mérkőzés hajrájában.

Premier League, 17. forduló:
Stoke City-Chelsea 0-2 (0-1) G: Terry 2., Fabregas 78.

Amennyiben a Chelsea 1-0-ra kikapott volna Stoke-ban, tökéletes holtverseny alakult volna ki a Premier League élén, ha pedig egygólosnál nagyobb különbségű vereséget szenved, a Manchester City átvette volna a vezetést.

Diego Costa jól játszott, de a gól ezúttal nem jött össze Forrás: AFP/Ian Kington

Ilyesmiről azonban szó sem volt, a londoniak már a 2. percben megszerezték a vezetést. John Terry egy szöglet után az ötösről fejelt a hazaiak kapujába.

A hazaik próbálkoztak becsülettel, de Thibault Courtios-nak nem sok dolga volt a Chelsea kapujában. A második félidőben Cesc Fabregas is betalált (furcsa gól volt, a támadó eltörte a labdát, de pont így lett jó a lövés), és a hajrára nem maradt nyitott kérdés.

A lefújás előtti pillanatokban egy ártatlannak látszó ütközés után súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Eden Hazard, a Chelsea belga támadója.