Vágólapra másolva!
A hétvégi, Valenciától elszenvedett 2-1-es bajnoki vereség után ismét kikapott a Real Madrid, Carlo Ancelotti csapata a spanyol Király Kupában maradt alul a városi rivális Atlético Madrid otthonában.

Spanyol Király Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Atlético Madrid - Real Madrid 2-0 (0-0)
gól: Raul Garcia (58. - 11-esből), Giménez (76.)

A Real Madrid Cristiano Ronaldóval a kispadon, az Atlético Madrid pedig a visszatért Fernando Torresszel a kezdőben várta a meccset. A vendég Real kezdett jobban, Bale a 13. percben be is vette a hazaiak kapuját, de lesről tette, így érvénytelenítették a gólt.

Alig telt el tíz perc a második félidőből, amikor Sergio Ramos lerántotta a 16-oson belül Raúl Garciát, a megítélt tizenegyest a sértett lőtte a kapuba. (1-0)

Aztán az észrevétlen Fernando Torrest lecserélték a hazaiak, nem sokkal később pedig a vendégek bevetették Cristiano Ronaldót is. Hiába azonban a portugál zseni, újabb gólt az Atlético szerzett, egy szöglet után az előre húzódó Giménez bólintott a kapuba. (2-0)

Zsinórban második tétmeccsén kapott ki az előtte szenzációs formában játszó Real Madrid, amely a visszavágón hazai pályán dolgozhatja le a kétgólos hátrányt.

További eredmény:
Villarreal - Real Sociedad 1-0 (0-0)
gól: Cserisev (72.)