Vágólapra másolva!
Bármennyire is ellentmondásos figura, Mario Balotelli sokadszor bizonyítja, hogy van szíve, és törődik másokkal. 

A Liverpool csatára az első között ugrott az észak angliai Cheshire megye Down-szindrómás betegeinek megsegítésére.

A mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómával élőkre, és tájékoztassa a közvéleményt a betegség hátteréről és kezeléséről.

A Down-szindróma

A Down-szindróma (kevésbé szakszerűen, pontatlanul Down‑kór) egy veleszületett kromoszóma-eltérés, ami a 21. kromoszómapár hibás osztódásának következtében jön létre. Középsúlyos vagy enyhe értelmi fogyatékossággal jár, és különböző testi rendellenességekkel társulhat.

A kommunikációs kampány egy hétig tart március 16-22 között, és a Down-szindróma világnapján ér véget. A jó ügy érdekében Balotelli is bevetette magát, és vicces pólóüzenettel fordult a világhoz, amely egy népszerű internetes mémre épít, és azt üzeni az embereknek: nyugi, ne féljetek tőlünk, hiszen csak egy kromoszómapár a különbség köztünk.


"Srácok, mától egy hétig minden nap szeretnénk felhívni a közvélemény figyelmét a Down-szindrómára. Szálljatok be ti is, legalább egy megosztással segítve az alapítvány munkáját, de adakozhattok is" - írta Facebook-oldalán Balotelli.

Az üzenet elképesztően népszerűvé vált, és végigsöpört az angol interneten, ahol a játékos rengeteg köszönetet és kedves kommentet kapott.

Balhéi mellett Balotelli rendszeresen segít másokon, akár vadidegeneken is. 2011 áprilisában például 1000 fontot adott egy hajléktalannak, akit az út szélén látott, de rendszeresen támogat állatmenhelyeket is, sőt saját kutyáit is onnan fogadta örökbe.

Balotellinek egyéb rejtett titkai is vannak, Andre Pirlót például zongoratudásával lepte meg, bár a mai napig nem tisztázott, hogy valódi vagy megrendezett-e a jelenet.