Megmérték, ki a leggyorsabb a Premier League-ben

jamie vardy leicester city anglia
England's striker Jamie Vardy warms up ahead of the international friendly football match between Republic of Ireland and England at Aviva Stadium in Dublin on June 7, 2015. AFP PHOTO / PAUL FAITH
Vágólapra másolva!
Az angol első osztály idei első öt fordulójában magasan a Leicester City focistái bizonyultak a leggyorsabbnak. A sprintrangsor élén Jamie Vardy áll.

A FIFA 2016-ban az Arsenal valóban fürgeségéről híres csatára, Theo Walcott a leggyorsabb Premier League-focista, a valóságban azonban egészen más a helyzet. A szezon eddigi részében a Leicester City támadója, Jamie Vardy futott a leggyorsabban a liga meccsrögzítő rendszerét működtető Tracab adatai szerint.

A Rókák úgy futnak, mint a nyúl

Az angol válogatott Vardy a West Ham elleni meccsen produkált egy 35,44 km/órás sprintet, ezzel áll a lista élén. Még meglepőbb, hogy mögötte két csapattársa, Jeffrey Schlupp (35,26, a Bournemouth ellen) és Marc Albrighton (35, szintén a Bournemouth ellen) áll – számolt be a Sky Sports internetes oldal.

England's itt az angol válogatott mezében Forrás: AFP/Paul Faith


Az első ötbe csak a Stoke City csatára, Mame Biram Diouf tudott bekerülni más csapatból (34,97, a Norwich ellen), az ötödik helyen ugyanis megint csak Vardy áll (34,95, a Bournemouth ellen). A jelek szerint az újonc Bournemouth nagyon megfuttatta az 1-1-es döntetlenért a Leicestert.

Claudio Ranieri csapata egyébként parádésen kezdte a szezont, jelenleg második a bajnoki tabellán.

Walcott a 15. helyen áll a gyorsaasági rangsorban, 34,58-cal, és az első húszba befér még a Chelsea brazil szélsője, Willian is (34,42).