Neymar csak a vb-selejtezők után tér vissza Barcelonába

Neymar
Brazilian player Neymar pose with his gold medal after the final of the men's Olympic football tournament between Germany and Brazil at Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on August 20, 2016. Photo: EDUARDO NICOLAU/ESTADAO CONTEUDO
Vágólapra másolva!
A friss olimpiai bajnok Neymar csak a brazil labdarúgó-válogatott szeptemberi világbajnoki selejtezői után tér vissza klubcsapatához, az FC Barcelonához.

Adenor Leonardo Bacchi szövetségi kapitány hétfőn kihirdetett keretébe hét olimpiai bajnok került be, köztük Neymar is, aki a nemzeti együttes csapatkapitánya volt a riói játékokon. A németek elleni szombati döntőben ő szerezte a brazilok gólját az első félidőben, majd a tizenegyespárbaj során ő rúgta be a sorsdöntő büntetőt.

Mivel a brazilok jövő csütörtökön Ecuadorba látogatnak, majd szeptember 6-án Kolumbiát fogadják a 2018-as oroszországi vb selejtezősorozatában, Luis Enrique, a bajnok Barcelona vezetőedzője

addig pihenőt adott játékosának,

egyben megkímélte a hosszú utazásoktól.

A brazil válogatott hat forduló után a dél-amerikai kvalifikációs csoport hatodik helyén áll. A tíz résztvevő közül az első négy jut ki közvetlenül a világbajnokságra.