Zidane-nal soha nem látott csúcsra juthat a Real

Real Madrid Sporting BL
Real Madrid's French forward Karim Benzema (2R) celebrates with his teammates after scoring a goal during the UEFA Champions League football match Sporting CP vs Real Madrid CF at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on November 22, 2016. / AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA
Vágólapra másolva!
A Zinedine Zidane vezette Real Madrid közel van ahhoz, hogy megdöntse a Real Madrid 1988-89-es szezonban felállított veretlenségi rekordját. A spanyol klub akkor a holland Leo Beenhakker irányításával, zsinórban 34 mérkőzésen nem kapott ki.

A Real Madrid múlt szombaton 1-1-re végzett a Barcelona vendégeként, november 19-én pedig az Atlético Madrid vendégeként nyerni tudott, így a két legnehezebb meccset is lehozta vereség nélkül, négy megszerzett ponttal.

Ezzel megmaradt az esélye arra, hogy utolérje a Beenhakker-féle csapatot. Szerdán a Bajnokok Ligájában a Borussia Dortmund lesz a Real ellenfele, majd ha ezen a meccsen nem kapnak ki Cristiano Ronaldóék, akkor szombaton a Deportivo La Coruna ellen dönthetik meg a veretlenségi csúcsot.

Beenhakker Realja 1988. október 2-a és 1989 április 9-e között volt verhetetlen, a sorozat összesen 189 napig tartott.

Leo Beenhakker 2011-ben Újpesten is megfordult sportigazgatóként Forrás: MTI/Földi Imre

A Zidane-csapat 2016. április 9-én 4-0-ra legyőzte az Eibart, két nappal azt követően, hogy 2-0-ra kikapott Wolfsburgban, ezzel kezdődött el a nagy sorozat. A klub már 240 napja nem kapott ki, igaz, nyáron pályára sem kellett lépnie ahhoz, hogy pörögjön ez a remek széria.

A két Real egyaránt 25 meccset nyert meg, Beenhakkerék kilencszer értek el döntetlent, Zidane-ék eddig nyolc iksznél járnak.

Az 1988-89-es csapatnak volt pár olyan mérkőzése, amikor a sorozata kishíján megszakadt: a Sevilla, a Valencia, a PSV Eindhoven és az AC Milan ellen is rezgett a léc. A mostani Real a Camp Nouban egyszer 2-1-re nyert, múlt héten pedig 1-1-re végzett ugyanitt a Barca ellen, így a legnehezebb meccseket is sikerült lehoznia. De az Atlético elleni BL-döntő sem volt könnyű, ott az 1-1-es rendes játékidő után büntetőkkel győztek Sergio Ramosék.

Real-gólöröm a Sporting ellen Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Idén a Sporting CP és a Legia Warsawa is megizzasztotta a Realt.

A portugálok Madridban a 89. percig vezettek, ezt követően sikerült Álvaro Moratáéknak fordítaniuk. Varsóban a 83. percben még 3-2-re vezetett a Legia, két perccel később egyenlített a Real.

1989-ben bajnokságot és kupát is nyert a Real, míg 2016-ban Zidane a BL-t és az európai Szuperkupát is behúzta a csapattal, igaz, a bajnokságban ezüstérmes lett a Barca mögött.

Beenhakker legerősebb kezdője így festett: Buyo - Chendo, Sanchís, Tendillo, Gordillo - Gallego, Schuster, Martín Vázquez, Míchel - Butragueno, Hugo. Zidane kedvenc csapata így áll fel: Keylor Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modric, Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo.