Vágólapra másolva!
Massimo Cellino durván áthághatta az angol szövetség játékosügynökökre vonatkozó szabályait, ha ezt kapta érte.

Az Angol Futballszövetség (FA) 250 ezer fontra (kb. 93 millió forint) büntette, és 18 hónapra (2017. február 1-el kezdődően) eltiltotta a futballban folytatott tevékenységektől a Leeds United olasz tulajdonosát, Massimo Cellinót. Az indoklás szerint Cellino megszegte az FA játékosügynökökre vonatkozó szabályait, amikor 2014 júliusában a Ross McCormack Leedsből a Fulhamhez igazolt.

A büntetés egyik érdekes további tétele, hogy 2017. április 30-ig bezárólag az olasz klubvezetőnek részt kell vennie egy képzési programban, amelynek keretei között megtanulhatja, hogy pontosan melyek is egy profi csapat tulajdonosának jogai és kötelezettségei.

Cellino mellett Derek Day játékosügynök is kapott egy 75 ezer fontos (kb. 27,8 millió Ft) büntetést, és mellé a 18 hónapos eltiltást, amiből egyelőre csak hét hónapot kell letöltenie, a többit 2018. december 6-ig felfüggesztették.

Massimo Cellino, az olasz Cagliari tulajdonosaként 2014 nyarán vette meg a Premier League bevezetése előtti utolsó, 1991-92-es angol bajnokságot megnyerő Leeds Unitedet (ezt követően a szardíniai csapattól megvált). Cellino már Olaszországban is megismerkedett a törvény haragjával: 2013-ban két hétig volt előzetes letartóztatásban a Cagliari stadionjának építése körüli visszaélések miatt.