Börtönben a sztárfocistát pedofíliával vádoló rendőr

AS Roma vs UC Sampdoria - Serie A Italy Italian Serie A Rome September A.S. Roma UC Sampdoria
ROME, ITALY - September 11 : Fabio Quagliarella of UC Sampdoria celebrates after scoring a goal during Italian Serie A soccer match between AS Roma and UC Sampdoria at Stadio Olimpico in Rome, Italy on September 11, 2016. Claudio Pasquazi / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A 25-szörös olasz válogatott Fabio Quagliarella a könnyeivel küszködve mesélte el, hogy 2010-ben miért kellett elhagynia a szülővárosát, Nápolyt. Élete álma vált valóra azzal, hogy a Napoli szerződtette, csakhogy rászállt egy volt rendőr, aki múlt pénteken börtönbe került.

Quagliarella 2009-ben igazolt az Udinesétől a szülővárosába, Nápolyba. A Napoli öt évre szerződtette, és 18 millió eurót fizetett érte. A játék jól ment neki, 34 meccsen 11 gólt szerzett, mégis el kellett hagynia álmai csapatát.

Raffaele Piccolo egykori rendőr leveleket küldözgetett a Napolinak, amelyben szervezett bűnözéssel, pedofíliával és kábítószer-kereskedelemmel vádolta a játékost.

Fabio Quagliarellát kétszer is leigazolta a Sampdoria Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Claudio Pasquazi

Hosszas nyomozás után Piccolót négy év és nyolc hónap börtönre ítélték.

"Nagy kő esett le a szívemről" – mondta vasárnap a 34 éves futballista, miután pontot érő gólt szerzett a Cagliari ellen. "Emiatt hagytam el Nápolyt. Pedig egy álmom vált valóra, hogy a szülővárosom csapatához igazolhattam, de

Rémálom lett az életem, senkinek nem kívánnék hasonlót."

Alig egy évvel az után, hogy a Napoli leigazolta, Quagliarella megdöbbentette a csapat szurkolóit azzal, hogy kölcsönben aláírt a Juventushoz, majd 2011-ben végleg Torinóba költözött.

Egy 2010-es Napoli-Juve meccsen, később épp a Zebrákhoz igazolt Forrás: AFP/Carlo Hermann/Carlo Hermann

"Kemény időszak volt. Az emberek anélkül ítélkeznek feletted, hogy nem tudják rólad az igazságot. Márpedig én a nyomozás alatt semmit nem mondhattam arról, hogy mi történik körülöttem" - tette hozzá. "Ezúttal is szeretném megköszönni a bíróságnak, hogy kiderítette az igazságot. Úgy vélem,

Quagliarella 25 válogatott meccsén hét gólt szerzett az olasz válogatottban, és miután távozott Nápolyból, a Juventusban 83 találkozón 23-szor volt eredményes. Ezek után nem váltott várost, a Torino FC-ben folytatta, ahol 18 gólig jutott 50 meccsen. Jelenleg a Sampdoriában szerepel, ahol a 2006–2007-es szezont is töltötte, tavaly óta 29 mérkőzésen hét gólt szerzett.