Könnyekig alázták a légióst a rasszista szerb ultrák

Square Vertical
Partizan Belgrade's goalkeeper Filip Kljajic (R) hugs Brazilian midfielder Everton Luiz as he leaves the field in tears on February 19, 2017, at the end of a Serbian championship match between Partizan and Rad, after racist remarks from Rad's supporters, Serbian television B92 reported. Every time he touched the ball, 28-year-old Everton Luiz was being monkey-screamed from a group of supporters of Rad Belgrade, the source said. Shortly before the end, the match was briefly interrupted when Rad supporters also waved a banner with an insulting message against the Brazilian. / AFP PHOTO / STR
Vágólapra másolva!
Könnyek között hagyta el a pályát a szerb Partizan brazil légiósa, miután a Rad elleni mérkőzésen az ellenfél szurkolói folyamatosan rasszista bekiabálásokkal zaklatták.

A Partizan 1-0-ra legyőzte a Radot, a meccs után a vendégek brazil játékosa, Everton Luiz odaintett a hazai szurkolóknak, és a Partizan-címert mutogatta nekik, mire a hazai csapat több játékosa is nekiesett.

Komoly lökdösődés után jó pár percbe telt, mire helyreállt a rend. Luiz kapott egy sárgát a provokációért, már ha ez annak számít.

Luiz ezután könnyek között hagyta el a pályát, hiába próbálták vigasztalni a játékostársai. A brazil később elmondta, megállás nélkül gyalázták a lelátón, és még egy transzparenst is kifeszítettek, amit a biztonságiak gyorsan eltávolítottak. Hiába szólították fel a szurkolókat a szervezők, hogy ha nem hagyják abba, a bíró félbeszakítja a meccset, az ultrákat ez sem érdekelte.

Filip Kljajic kapus buksipuszival próbálja felderíteni Everton Luizt Forrás: AFP/Str

"Nemcsak a hazai szurkolók viselkedése zaklatott fel, hanem a hazai játékosok is, akik partnerek voltak benne. Folyamatosan mentek a beszólások. Szeretném minél előbb elfelejteni ezt a napot" – mondta Luiz.