Vágólapra másolva!
Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a szerdai, Sturm Graz elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágója előtt a székesfehérvári stadionban ingyen osztogatott szurkolói füzet előszavában azt írta: az osztrák bajnok ellen mutatott játékon már látszott, hogy csapata közelít a nemzetközi szinthez.

A magyar bajnok tulajdonosa, Garancsi István szavait azzal kezdte, hogy "persze, hogy szeretne túljutni" a Videoton a Sturm Graz ellen a 2-0-s klagenfurti vereség után, ez azonban - amint fogalmazott - a bravúr kategóriájába esne.

"A nemzetközi színtéren ugyanis a tapasztalat, a rutin nagyon sokat számít" - fogalmazott a szurkolóknak szánt kiadvány előszavában Garancsi.

A tulajdonos szerint a Videoton a háromévesre tervezett, nemzetközi áttörést megcélzó szakasznak még csak a "legeslegelején" jár. "A megálmodott modellben Paulo Sousa még éppen, hogy elkezdte a munkát. A szemlélet, a filozófia, a játékfelfogás megváltoztatása pedig nem megy egyik pillanatról a másikra" - jelentette ki Garancsi, hozzátéve: megérti, hogy a csapat portugál edzője miért mondta azt a klagenfurti vereség után, hogy máris büszke a csapatára.

"Klagenfurt nem Maribor (tavaly a szlovén bajnok búcsúztatta a Videotont - a szerk.). Az osztrák bajnok ellen mutatott játékon már látszott, hogy közelítünk a nemzetközi szinthez. Kikaptunk. Méghozzá bosszantó módon. De ez semmin nem változtat. Ha továbbjutunk a graziak ellen, ha nem, haladunk tovább a kijelölt úton, amíg el nem érjük a kitűzött célt. Ez pedig, reálisan nézve, egy holland középcsapat szintje lehet."

Mindehhez - fejezte be gondolatait a tulajdonos - sok segítségre lesz szüksége a klubnak, rengeteg buzdításra a lelátóról.