Véres meccsen sem bírtak egymással a madridiak

Sergio Ramos, Real, Mario Mandzukic, Atlético Madrid, foci
SPAIN, Madrid : Real Madrid's defender Sergio Ramos (L) vies with Atletico Madrid's Croatian forward Mario Mandzukic during the UEFA Champions League quarter final football match Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 14, 2015. AFP PHOTO / DANI POZO
Vágólapra másolva!
Nagyon gyenge bíráskodás mellett gól nélküli döntetlent játszott egymással az Atlético és a Real Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A meccs hőse a hazaiak kiválóan védő kapusa, Oblak volt. A nap másik meccsén a Juventus hazai pályán egy büntetővel harcolt ki 1-0-s előnyt a Monaco elleni jövő heti visszavágóra.

Eredmény, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Atlético Madrid (spanyol) - Real Madrid (spanyol) 0-0 - az élő közvetítés
Madrid, Vicente Calderón-stadion
V.: Mazic (szerb)
Atlético: Oblak - Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira - Arda Turan, Gabi, Suárez, Koke (Torres, 83.) - Griezmann (Raúl Garcia 77.), Mandzukic
Real: Casillas - Carvajal (Arbeloa 85.), Varane, Ramos, Marcelo - Kroos, Modric, James Rodríguez, Bale - Benzema (Isco 75.), Ronaldo
sárga lap: Mandzukic (56.), Suárez (84.), Garcia (80.), illetve Ramos (80.), Marcelo (89.)

Már a legjobb nyolc között megismétlődött a tavalyi Bajnokok Ligája-döntő, az idei negyeddöntőben ugyanis az Atlético a Reallal csaphatott össze. A lisszaboni fináléban a Real hosszabbításban aratott 4-1-es győzelmet, azóta viszont mintha átok ülne Carlo Ancelotti fiain.

Sergio Ramos és Mario Mandzukic őrült csatát vívott Forrás: AFP/Dani Pozo

A felek a legutóbbi 11 hónapban hatszor is összecsaptak, de a Real nem nyert: a spanyol Szuperkupát az Atlético egy idegenbeli 1-1 után a hazai 1-0-s sikerrel hódította el, majd a Király-kupában 2-0-ra nyert otthon, így az idegenbeli 2-2-es döntetlen elég volt a továbbjutáshoz. A Primera Divisiónban tavaly szeptemberben 2-1-re nyert a Bernabéuban, februárban pedig a Vicente Calderon-stadionban 4-0-ra elgázolta a riválist.

Oblak élvezi a bizalmat

Ilyen előzmények után nagy meccset ígért az első felvonás. Az Atlético kezdőcsapatába visszakerült a hétvégén pihentetett Godín, Siqueira és Mario Suárez is, Oblak pedig március közepe óta élvezi Diego Simeone edző bizalmát.

A vendégeknél meglepetésnek tűnt, hogy Pepe helyén Varane kezdett a védelem tengelyében, a Modric, Kroos, James középpályát, illetve a Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo támadó hármast nem merte megbontani Ancelotti.

Horvát Mandzukic a szerb Mazic ellen

Mandzukic másfél perc után megtapasztalhatta, hogy ezúttal sem lesz szerb-horvát barátság, Mazic bíró ugyanis előbb elengedett egy szabálytalanságot, majd azonnal az Atlético-csatár ellen ítélt - kár, hogy nem tudtunk szájról olvasni, mert a horvát mondta a magáét.

James Rodriguez lábában is ott volt a gól Forrás: AFP/Gerard Julien

A 4. percben máris óriási helyzet maradt ki, Godín balettmozdulatának csak a művészi hatása volt értékelhető, a labdát azonban nem találta el, így Bale egyedül léphetett ki, de ballal az albatroszként kirepülő Oblak jobb karját találta el.

A 8. percben Mandzukic szabályos szerelését is lefújta a bíró, Simeone dühösen mutatta a negyedik játékvezetőnek, hogy ez már a negyedik ilyen eset.

Az első félóra nagy Real-fölényben telt el, lehet, Simeone is érezte, hogy valami hasonló történik majd, mert a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, a vendégeknek sokkal több ösztönös zsenije van.

Oblak mindent védett

Az első 45 perc hőse egyértelműen Oblak volt, a 22 éves, ötszörös szlovén válogatott kapust tavaly nyáron 16 millió euróért szerezte meg az Atlético a Benficától, de ha csak ezt a félidőt nézzük, már megérte.

A 186 centis játékos mindent védett, Bale mellett James sem tudott túljárni az eszén egyszer sem. A félidei statisztika beszédes volt: a kaput eltaláló lövésekben a Real 6-1-re vezetett.

Vér volt, gól nem

A szünet után folytatódott Mandzukic vesszőfutása, félő volt, hogy lábtörés esetén is továbbot intett volna a szerb bíró. Legalábbis érthetetlen volt, hogyan nem látta egyik asszisztens sem, ahogy Sergio Ramos lekönyökölte a horvát csatárt, aki vérben forgó szemekkel és vérző fejjel hagyta el a pályát.

Mandzukic a vérét adta volna a sikerért Forrás: AFP/Gerard Julien

Továbbra is a Real maradt fölényben, de a kapusoknak nem kellett védeniük, a rugdosódás pedig ezen az estén belefért, mert Mazic bíró úgy ténykedett, mintha egy másik bolygón járt volna.

A hajrára beszállt Fernando Torres és Isco is, az eredmény azonban nem változott, a gól nélküli döntetlennel teljesen nyitott maradt a továbbjutás kérdése.

Simeone vs Ancelotti

Ancelotti játékosként egyszer találkozott Simeonéval, az 1991. januári bajnokin a Milan 1-0-ra nyert a Pisa ellen. Edzőként ez volt a 12. egymás elleni csatájuk, öt Simeone-siker és három Ancelotti-győzelem mellett most született meg a negyedik döntetlen.

Egy büntető és más semmi

Eredmény, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Juventus (olasz) - AS Monaco (francia) 1-0 (0-0)
Torino
v.: Královec (cseh)
Juventus: Buffon - Evra, Chiellini, Bonucci, Lichtsteiner - Pirlo (Barzagli, 74.), R. Pereyra (Sturaro, 87.), Vidal, Marchisio - Morata (Matri, 83.), Tévez
Monaco: Subasic - Raggi (Berbatov, 71.), Abdennur, Kurzawa, R. Carvalho - Kondogbia, Moutinho, Fabinho - Martial (Matheus Carvalho, 87.), Ferreira-Carrasco, Dirar (Bernardo Silva, 51.)
gól: Vidal (57., büntetőből)

A nap másik mérkőzésén a Juventus a Monacót fogadta, és a torinóiak nagyon készültek, mert a francia meglepetéscsapat az előző körben az Arsenal ellen az idegenbeli 3-1-es győzelemnek köszönhette továbbjutását.

Hasonló lehetett volna a helyzet ezúttal is, ha nincs Buffon kapus, aki a 10., majd a 11. percben is nagy bravúrt mutatott be Ferreira Carrasco két lövésénél. A Monaco a csoportkör hat mérkőzését egy kapott góllal abszolválta, ezúttal Subasic kapus magabiztosan védett, bár a félidő utolsó percében Vidal helyzeténél szerencséje is volt, hogy a chilei középpályás nem találta el a kaput.

A játéknap egyetlen BL-gólját Arturo Vidal szerezte Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A második félidőben mégis a Juve szerzett vezetést, az 57. percben Morata elesett Ricardo Carvalho szorításában, a büntetőt Vidal belőtte (1-0). Negyedórával később a cserecsatár, Berbatov egyenlíthetett volna, de közeli fejese célt tévesztett.

A vége 1-0 lett, a torinóiak szerény előnnyel várhatják a jövő heti visszavágót.