Vágólapra másolva!
Újabb rangadóval folytatódik a Bundesliga: a német labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában a bajnok Bayern München a Bayer Leverkusen otthonába látogat. Magyar szempontból a Bréma stuttgarti vendégjátéka az érdekes - de csak akkor, ha ezúttal Lisztes Krisztián is szóhoz jut. Rajta kívül Vincze Ottó is bemutatkozhat új csapatában, a Cottbusban.

A Bundesliga legrangosabb összecsapásán, a Bayer Leverkusen-Bayern München rangadón a brazil futballválogatott játssza a fôszerepet. Az augusztus 15-én sorsdöntő vb-selejtezőt játszó csapat ugyanis Panama elleni barátságos mérkőzésére hazarendelte Luciót (Leverkusen) és Elbert (Bayern), ám egyiket sem engedte haza a klubja. A két német együttes vállalta a FIFA-büntetést, mondván, a bajnoki sokkal fontosabb, mint holmi "bulimeccs". Lucio tehát maradt, így csupán azért kell imádkozni a hazai szurkolóknak, hogy Zé Roberto apróbb sérülése rendbe jöjjön. A bajor bajnokcsapatban Stefan Effenberg térdsérülése nem javult, így biztosan nem lép pályára. Willy Sagnol talán felépül, Hitzfeld mester abban bízik, hogy ha műtétjét követően Scholl hetek alatt visszaverekedte magát a kezdőbe, akkor Sagnolra is számíthat. Santa Cruz játszhat, noha ő is meghívást kapott a válogatottba - igaz, paraguayi részről.

A Stuttgart-Werder Bremen találkozó Lisztes Krisztián miatt lehet érdekes. Ha most sem kerül csapatba, akkor soha - mondhatnánk. Nos, Lisztes úgy értékelte eddigi kispados teljeítményét, hogy elégedett és érzi a bizalmat. Azért nem ártana játszanai is.

A Cottbusban bemutatkozhat a Mannheimtől szerződtetett Vincze Ottó, aki Miriuta vírusos betegsége miatt juthat játéklehetőséghez. "Ha játszom, végre megmutathatom, mit is tudok. Vannak még nehézségeim, de egyre jobb lesz minden" - nyilatkozta a Kickernek az ötszörös válogatott középpályás. A csapataban egyébként Miriután kívül nem játszhat a sérült Beeck, Latoundji, Jungnickel, Cvetanov és Micevski sem. Sebők és Mátyus helye biztosnak tűnik. A Nürnberg csapatánál Klaus Augenthaler helyzete annyival könnyebb, hogy csupán Möckelt kell nélkülöznie.

A Ligakupát megnyerő, ám a bajnokságban borzalmasan rajtoló Hertha a Freiburg otthonába látogat. A hazaiaknál egyedül a grúz Kiknadze nem szerepelhet, ám a kispadon így is olyan válogatott sztárok ülnek, mint a marokkói Ben Slimane és Sellimi, vagy a grúz Ckitisvili és Iasvili. A Herthából Király kirobbanthatatlan, Dárdai viszont egyelőre kispados. A brazil Marcelinho és az iráni Ali Daei válogatottbeli elkötelezettsége miatt hiányzik.

A Bundesliga 3. fordulójának programja:

Szombat (15.30):
Bayer Leverkusen - Bayern München
1. FC Kaiserslautern - 1. FC Köln
SC Freiburg - Hertha BSC
Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg
1860 München - Hamburg
VfB Stuttgart - Werder Bremen
Energie Cottbus - 1. FC Nürnberg

Vasárnap (17.30):
Borussia Mönchengladbach - Schalke 04
St. Pauli - Hansa Rostock

Pincési László

(SZTÁR Sport)

Korábban:

Lisztes és Dárdai célja a kezdőcsapat

Sima Bayern-siker a rangadón

Marcelinho mégis játszhat a válogatottban