Vágólapra másolva!
A Real Madrid szurkolói Zinedine Zidane leigazolásakor arra gondoltak, hogy csapatuk szinte verhetetlen lesz, és igaz, ami igaz, a Figo-Zidane-Raúl hármas valóban egyedülálló a világon. Tegnap a Torneo Teresa Herrera döntőjében összeállt a "mágikus hármas", ám a királyi gárda így is vereséget szenvedett a Deportivótól...

A madridi csapatban az elődöntőhöz képest (ahol a mexikói Cruz Azult csak tizenegyesekkel verték ki Raúlék) Zidane beállásán kívül annyi változás történt, hogy a piros lapot kapott Hierro helyét Iván Campo foglalta el a védelem tengelyében, a kapuban pedig nem Casillas, hanem César állt. A másik oldalon több poszton is változatott Javier Irureta mester: a védelemben Donatót és Djorovicsot César és Hélder váltotta, a középpályán pedig Emerson és Capdevila is helyet kapott.

A változások a hazaiaknak jöttek be jobban, hiszen az első játékrészben a Depor játszott szebben, helyzeteket dolgozott ki, és egy alkalommal egy jogosnak tűnő tizenegyest reklamáltak játékosai. Ehhez képest a második játékrész első percében a Real szerzett vezetést, Morientes beívelését a hosszú oldalon Figo passzolta a kapuba. Az előny azonban csak négy percig tartott, mert Víctor pazar beadásánál Makaay emelkedett a legmagasabbra, és szép mozdulattal a hálóba bólintott. Az egyenlítés lendületbe hozta a hazaiakat, akik a 73. percben meg is szerezték a győztes gólt: az előkészítő ismét Víctor volt, a befejező ember pedig az időközben csereként beállt Diego Tristán.

A döntőben:
Deportivo La Coruna - Real Madrid 2-1 (0-0)

A 3. helyért:
Penarol (uruguayi) - Cruz Azul (mexikói) 2-1

Korábban:

Real - Deportivo a Teresa Herrera-kupa döntőjében