Vágólapra másolva!
Az albánok elleni vb-selejtezőn az első angol gólt szerző Michael Owen bocsánatot kért a közvéleménytől, mert úgy gondolja, újabb mesterhármast kellett volna rúgnia.

A liverpooli csatár szombaton Németországnak lőtt hármat Münchenben, majd szerda este, az albánok elleni 2-0-ból is vállalt egy gólt, ám állítja: addig már hármat is lőhetett volna. "Gólt szerezni mindig csodálatos. Számos sanszom volt erre, jobban kellett volna koncentrálnom. Ugyanakkor talán épp a legnehezebb helyzetből találtam be, ami nyújt némi vigaszt" - értékelt Owen.

A 21 éves támadó Paul Scholes remek labdájából szerzett vezetést a hazaiaknak, de előtte volt egy veszélyes fejese és egy ígéretes kapáslövése a 16-os sarkáról. A 33. percben Scholes és Gary Neville összjátéka után David Beckham indulhatott meg a szélen, a csapatkapitály jól ívelt a rövidoldalon álló Owenhez, de a liverpooli csak a kapu közelébe lőtt.

Azért Owen sem volt túlságosan csalódott: "Az eredmény számított. Tudjuk, hogy többre vagyunk képesek, mint amit mutattunk ma este, de ez még így is jó eredmény, és ez számít. Tudtuk azt is, hogy nem fogunk 5-1-re győzni, hanem szoros ütközet lesz."

Anglia vb-részvételéhez mindössze a görögök legyőzése hiányzik, ezt október 6-án, az Old Traffordon megtehetik a háromoroszlánosok. Amennyiben a németek is megnyerik utolsó meccsüket, ugyanannyi ponttal végeznek, mint az angolok, de Owenék mellett szól az egymás elleni eredmény, és jobb a gólkülönbségük is.

"Saját kezüknben van a sorsunk immár, az utolsó meccsen itthon le kell győznünk a görögöket, és akkor gondolhatunk a vb-re - de addig arra a három pontra ügyelünk" - elemezte a helyzetet Owen.

Görögország szerdán 5-1-re kikapott a finnektől, idegenben.

Korábban: