Vágólapra másolva!
Zsinórban ötödik nyeretlen találkozóját játszotta a Dunaferr, ami még nem feltétlenül lenne baj, hiszen az ötből két alkalommal hasonló játékerejű együttestől kapott ki.

Az Egervári-csapat a hatodik fordulóban a tavalyi bajnok, jelenlegi második helyezett Ferencváros ellen egygólos mérkőzésen maradt alul, a legutóbbi, kilencedik fordulóban pedig - annak ellenére, hogy kétszer is megszerezte a vezetést - a listavezető MTK-tól szenvedett 3-2-s vereséget a Hungária körúton. A "enyhítő körülmények" ellenére mégsem kielégítő az összkép, hiszen a dunaújvárosi csapat az egyik legjobb játékosállománnyal rendelkezik a Borsodi Ligában, és az előzetes elvárásoknak megfelelően remekül (három győzelem, egy döntetlen) kezdte az új bajnokságot. Az öt bajnoki fiaskó közé azonban még beékelődött az UEFA Kupából való kiesés, amelyre azóta sem találtunk mentséget. De mint tudjuk, a győzelmet nem kell, a vereséget pedig nem lehet megmagyarázni. Vagy mégis...?

- Remekül rajtoltak a bajnokságban, de a kilencedik forduló után már sorozatban ötödször hagyták el három pont nélkül a pályát, hogy az UEFA Kupától való búcsúról ne is beszéljünk. Milyen okora vezethető vissza a csapat látványos visszaesése?
- Nem látom sötéten a helyzetet, mert bár igaz, hogy az eredmények elmaradtak, de a csapat szempontjából nagyon fontos, hogy egyik mérkőzésen sem játszottunk alárendelt szerepet. Megvannak a nehézségeink, problémáink, amelyek elég sokrétűek, de ez belső ügy. A személyes gondok, a felelősségre vonások ezúttal is az öltözőben maradnak. Nem a letargia a megoldás. Mivel látjuk a hibákat, inkább előre szeretnék tekinteni és kijavítani ezeket. A két éllovassal vívott csatában sem volt minőségi különbség a csapatok között, s még azt sem mondhatom, hogy nem volt szerencsénk. Egyszerűen ilyen a foci. Két éve nyertünk olyan meccset is, amely nem nekünk állt, s most ez a tendencia megfordult. Az okok között szerepel többek közt az is, hogy míg a 2000-es szezont komolyabb sérülés nélkül játszottuk végig, most nem tudom pályára küldeni a legjobb gárdát.

- Befolyásolja a teljesítményt, hogy a névadó szponzor vezetésében változások történtek, és Solymos Ernő szakosztályelnök is lemondott?
- Minden összefügg mindennel, de hangsúlyozom, hogy nekünk futballistáknak azzal kell foglalkoznunk, amin mi tudunk javítani. Egyetlen feladatunk van: a győzelem és a pontszerzés.

- A médiában megjelent, hogy már a Hungária körúti mérkőzés előtt találkozót kért Szabó József klubelnöktől...
- Ez egy teljesen más szövegkörnyezetből kiragadott mondaton alapult, amikor is Szabó Józseffel kialakult jó kapcsolatomról beszéltem, akivel rendszeresen megbeszéljük a csapat dolgait. Ez természetes, hiszen ő egy ragyogó szakember, aki Dunaújvárost a nemzet sportvárosává fejlesztette, ráadásul mindezt a csapatsportok területén tette, ahol talán egy kicsit kiélezettebb a harc. Tehát ezúttal sincs másról szó, mint menetrendszerű "munkaebédjeink" egyikéről.

- Az MTK ellen - a vereség ellenére - kifejezetten jó mérkőzést játszottak, s csak kapusposzton látszottak komolyabb problémák, hiszen Petry Zsolt mindhárom gólban benn volt. Újra láthatjuk majd Rabóczki Balázst a Dunaferr kapujában?
- Balázs a körülötte kialakult hercehurca miatt rengeteget utazott, ami meglátszott a teljesítményén is. Most már kezdi utolérni magát, s valószínű, hogy a közeljövőben már számíthatok rá.

- Mennyire érzi magát felelősnek a történtekért?
- Pont annyira, mint annak idején a sikerekért. Akkor sem hangoskodtam, csak tettem a dolgom, s most sincs ez másképp. Természetesen én is folyamatosan azon töröm a fejem, hogy miként lehetne javítani, de még egyszer kiemelném, hogy egy alkalommal sem játszottunk alárendelt szerepet. Az értékeink megvannak, csak felszínre kell hozni őket.

Kovács Iván

Korábban:

MTK - Dunaferr 3-2