Vágólapra másolva!
A Bundesliga 1995-ös és 1996-os bajnoka leigazolta negyedik brazil labdarúgóját is. Dedé, Evanilson és Amoroso után Everton is dortmundi lett.

A német labdarúgó-bajnokság 7. fordulója után a tabella negyedik helyén álló Borussia Dortmund keretéhez csatlakozott a brazil Everton is. A 20 éves csatárt már a következő bajnokin, a St. Pauli elleni találkozón csatasorba dobja Matthias Sammer vezetőedző. A Borussia elnöke, Gerhard Niebaum nyilatkozata szerint a Dortmund 7,5 millió márkát fizetett a brazil Corinthiansnak Evertonért, aki 5 éves szerződést írt alá első európai klubjával.

"Már nagyon hosszú ideje szemmel tartjuk Evertont, s végül a múlt héten hoztuk tető alá a kontraktust" - mondta Niebaum. A Borussia Dedé, Evanilson és Amoroso személyében három brazillal rendelkezett már, így Evertonnak nem lesznek beilleszkedési gondjai, de mivel a Bajnokok Ligája nevezési határideje után igazolták, a Dortmund csoporttalálkozóin, így a szerdai Boavista elleni portói összecsapásán sem szerepelhet.

Németh Andrea

Korábban: