Társoldalunk:

A nap játékosa: Manuel Pablo (Deportivo La Coruna)

A spanyol bajnokság ötödik fordulójában a legnagyobb rangadónak az Deportivo - Celta Vigo mérkőzés ígérkezett, ám a galíciai derbit egy súlyos sérülés árnyékolta be: a hazaiak védője, Manuel Pablo nyílt sípcsonttörést szenvedett Giovanella belépője nyomán.

Fotó:Reuters
MP válogatott mezben
Manuel Pablo 1976. január 25-én született a Kanári-szigeteken, Arucas városában, és első egyesülete az UD Las Palmas volt. Tehetségére hamar fény derült, és így már az 1996-97-es idényben pályára léphetett az első számú csapatban. Összesen húsz alkalommal vetették be a másodosztályban és egyszer gólt is szerzett. A következő szezonban valósággal kihagyhatatlan volt a gárdából, hiszen 36 találkozón lépett pályára. Erre az élvonalban is felfigyeltek, és az RC Deportivo szerződtette a megbízható jobbhátvédet.

A Primera Divisiónban való bemutatkozására egészen a 14. fordulóig kellett várnia, amikor is az Athletic Bilbao ellen csereként kapott játéklehetőséget, és a bajnokság hátra lévő részében további 13 alkalommal lépett pályára. Az 1999-2000-es szezonban viszont már nem volt olyan játékos a Deportivóban, aki nála gyakrabban szerepelt volna a csapatban, hiszen mindössze egy találkozót hagyott ki, és az idény végén bajnoki címnek örülhetett. A legutóbbi idényben is alapköve volt a galíciai együttesnek, szintén csak egy mérkőzésről hiányzott, ráadásul megszerezte pályafutása első találatát is, rögtön a második fordulóban a Racing Santander ellen.

Remek teljesítményének hatására a nemzeti tizenegybe is bekerült, és ott is alapemberré nőtte ki magát. Most azonban minden bizonnyal hosszú ideig nem léphet majd pályára, hiszen a Celta Vigo ellen rendkívül súlyos sérülést szenvedett.

Korábban:

A nap játékosa: Éwerthon Henrique de Souza (Borussia Dortmund)