Vágólapra másolva!
Titkos helyen tartotta meg első edzését a Finnország elleni, szombati vb-selejtezőre készülő német labdarúgó-válogatott. Völler kapitány jövője biztonságban van - derült ki szerdán.

Fotó: Reuters
Völler nyugodt lehet, dolgozhat békében

A DFB és a kapitány a szeptember elsejei, Angliától elszenvedett 5-1-es vereség után tartott a nyilvánosságtól, ezért tette más időpontra és más helyszínre a tréninget. A szövetség sajtófőnöke pfujolás és fenyegetés közepette próbálta megnyugtatni az érdeklődőket.

A németek csak akkor juthatnak ki egyenes ágon a vb-re, ha október 6-án Gelsenkirchenben legyőzik Finnországot, és az angolok ugyanezen a napon nem nyernek a vendég görögök ellen. Egyébként Völler együttese pótselejtezőre kényszerül, az ellenfél Ukrajna vagy Fehéroroszország lehet.

Egy biztos: akármilyen eredményt ér el a válogatott a selejtezők során, mindenképpen meghosszabbítjuk Völler szerződését - mondta Gerhard Mayer-Vorfelder. A DFB elnöke szerint türelemre és időre van szükség ahhoz, hogy a német válogatott ismét a világ élvonalához tartozzon. A siker alapvető feltétele még, hogy Völler és segítője, Michael Skibbe nyugodtan dolgozhasson és hosszú távra tervezhessen.

Korábban: